Férfi kézilabda

Eljárás indult az MKB Veszprém ellen a himnusz miatt

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) jogi eljárást indított az MKB Veszprém ellen.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) jogi eljárást indított az MKB Veszprém ellen.

A klub hivatalos honlapján megjelent közlemény arról tájékoztatott, hogy a csapat szurkolói - a vezetőség többszöri kérése ellenére - többször is elénekelték a mérkőzések előtt a magyar himnuszt, ezt pedig csak válogatott meccseken engedélyezi az EHF szabályzata.

"További problémaként merült fel, hogy az EHF Szabályzata szigorú, gyakorlatilag másodpercekre kiterjedő időbeosztásban szabályozza a mérkőzések előtti ceremónia időrendjét, ennek betartása a himnusz-éneklés miatt nem volt lehetséges. Az ügyben az EHF illetékes Bírósága jár el. Az MKB Veszprém beterjesztette védekezését, az eljárás folyamatban van, és a lehetséges büntetés több millió forintig terjedhet. Fentiek alapján kérjük Tisztelt Szurkolóinkat, hogy az MKB Veszprém KC érdekeit megértve, a Klubot segítve a vasárnapi, León elleni mérkőzésen, csakúgy, mint a későbbi nemzetközi klubtalálkozókon a magyar nemzeti himnuszt semmiképpen ne énekeljék. Közleményünkben – amelyet a helyi sajtóban is közzéteszünk – erre hívjuk fel figyelmüket" - olvasható a tájékoztatás a Veszprém honlapján.

Mocsai Lajos együttese háromgólos hátrányból várja a spanyol Ademar León elleni Bajnoko Ligája-nyolcaddöntő vasárnapi hazai visszavágóját, amelyről helyszíni élő tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.