Kajak-kenu

Birgit Fischer elindul a németek olimpiai válogatóján

  • VNA

Az 50 éves Birgit Fischer hosszas készülődés után úgy döntött, hogy elindul a Londonra kvalifikáló német válogató versenyen.

Birgit Fischer nyolcszoros olimpiai bajnokként sem nyugszik

A nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer tavaly nyáron jelentette be, hogy újra a visszatérésen gondolkozik, és adott esetben a londoni olimpián is vállalná a részvételt. A legendás kajakos visszatéréséről szóló híreket sokan szkeptikusan fogadták, főleg azért, mert immáron betöltötte az 50. életévét is. Maga Fischer nem vette biztosara azt, hogy eljut Londonba, és a kezdetektől fogva azt nyilatkozta, hogy csak akkor indul harcba az olimpiai indulásért, ha ő is úgy érzi, hogy van esélye. A német kajakos tavaly a szegedi világbajnokságon még tudósítóként volt jelen, ezt követően viszont több hónapon keresztül Ausztráliában készült a visszatérésre.

Fischer formájáról kevés információ látott napvilágot, és a német szövetség (DKV) vezetői is csak találgatni tudtak arról, hogy vajon a kajak-kenu nagyasszonya vállalja-e a részvételt a német olimpiai válogatón, ami a londoni indulás alapvető feltétele. "Birgit a határidő lejárta előtt jelentkezett, így ott lesz a duisburgi versenyen" - mondta a németek főedzője, Reiner Kiessler csütörtökön. A német kajakosok első olimpiai válogatóját Húsvétkor Dusiburgban rendezik meg, a második válogatóra pedig április végén kerül majd sor. A 27-szeres világbajnok Birgit Fischer korábban már kétszer is sikeresen tért vissza, utolsó világversenyét azonban meglehetősen régen, 2005-ben teljesítette, így kérdés, hogy most mennyire lesz versenyképes a fiatalokkal.