NBA

45 pont és 9 tripla is kevés volt Ben Gordontól a Pistons sikeréhez

  • Barcsai Róbert

Tíz mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szerda este, a szurkolók pedig rengeteg drámát láthattak a 83. játéknap során. Ben Gordon például 9/9-es mutatóval dobta a triplákat a Denver ellen, s 45 pontot szerzett, ám ez is kevés volt a győzelemhez. Blake Griffinnek pedig egészen más okból marad emlékezetes ez a nap: karrierje eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtotta az All-Star erőcsatár.

Továbbra sem játszhat Derrick Rose, ám a Bullsnak így is jól megy mostanság, Luol Dengék ezúttal Torontóban nyertek 94-82-re. A Raptors meglepően jól tartotta magát három negyeden keresztül, ám az utolsó játékrészt 32-13-ra veszítették el Bargnaniék. A vendégeknél öten is legalább 10 pontig jutotta, közülük a legeredményesebb a már említett Luol Deng volt 17 egységgel, ám a mérkőzés legjobbja mégsem ő, hanem DeMar DeRozan lett 23 ponttal.

Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte a New York Knicks, akik ezúttal Philadelphiában tudtak nyerni 82-79-re. A végig szoros mérkőzésen a hajrá döntött, amelyben jobbnak bizonyult a Knicks, főként ez Jeremy Linnek volt köszönhető, aki a záró játékrészben 16 pontot szerzett. A fiatal csillag így nyilatkozott a mérkőzés után: "Jó teszt volt ez számunkra, hogy megtudjuk, hogy hol is tartunk. Jól kezdtünk, s a végén is tudtunk koncentrálni. Ez egy óriási siker volt a csapat számára."

A hazaiaknál öten is 10 pont fölé jutottak, ám Evan Turner, valamint Spencer Hawes nem találta a játék ritmusát, mindketten egy dobást tudtak értékesíteni hét mezőnykísérletükből. A vendégek legjobbja ezúttal is Amare Stoudemire volt, ő 21 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Ben Gordon dob kosárra a Detroit Pistons mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Ben Gordon 45 pontja is kevés volt a győzelemhez a Detroit Pistonsnak, akik a Denver Nuggets otthonában szenvedtek 116-115-ös vereséget. A hihetetlenül szoros mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, akik 40-18-ra hozták az első játékrészt, ám rögtön a második negyedben megkezdte a zárkózást a Pistons, akik 5 pontra zárkóztak fel félidőre. A szoros végjátékot hozó mérkőzésen Arron Afflaóé és JaVale McGee-é volt. Előbbi 114-115-ös állásnál büntetőt rontott, ám McGee támadólepattanóját követően bezsákolta a labdát, erre pedig már nem volt válasza a Pistonsnak. A mérkőzés legjobbja Ben Gordon volt, aki 9 triplakísérletéből mindet értékesítette, így 45 pontot szerzett, ám az egykori Chicago-játékos nem lehet boldog, hiszen 2,8 másodperccel a vége előtt dobást rontott, így kikapott csapata.

Hiába teljesített erőn felül az elmúlt hetekben a Phoenix Suns, a keleti túra láthatóan megviseli a csapatot, hiszen a tegnapi Miami elleni vereség után ezúttal Orlandóban veszített 103-93-ra Steve Nash csapata. Az első három játékrészt magabiztosan hozta a Magic, így 19 pontos előnyből várhatták Howardék a záró játékrészt, amelyet végül a Suns nyert, ám ez is kevés volt a sikerhez. Mint azt jól tudjuk, a festéket az élete árán sem tudná megvédeni a Phoenix, ez látszott ma is, Hiszen Howard 28, Anderson pedig 29 pontot dobott, előbbi ráadásul elkönyvelhetett még 16 lepattanót is.

Derek Fisher bemutatkozott új csapatában, az Oklahoma Cityben, akik hazai pályán fogadták a Los Angeles Clipperst. A Thunder végül kiütötte vendégeit, hiszen 114-91-re nyertek Duranték. A mérkőzés negatív meglepetése Blake Griffin volt, aki 33 perc játékkal csupán 7 pontot szerzett, ezzel karrierje legrosszabb teljesítményét nyújtotta az All-Star erőcsatár. A meccs legjobbja a már említett Kevin Durant volt 32 ponttal.

Végre a Lakers is tudott nyerni idegenben, akik ezúttal a több sebből is vérző Dallas otthonában nyertek 109-93-ra. A két sztárirányító, Pau Gasol és Dirk Nowitzki maradéktalanul kitettek önmagukért. A spanyol 16 dobásából 13-at értékesítve 27 pontot szerzett, de a német is eljutott 26 egységig. A különbség csupán annyi volt, hogy előbbinek akadt segítsége a kezdőben, hiszen Bryant 30 pontot szerzett, míg utóbbinak csak a cserepadról beálló Jason Terry tudott segíteni a maga 23 pontjával. A Lakers új szerzeménye, Ramon Sessions 17 egységgel terhelte a címvédő gyűrűjét.

NBA
A 84. játéknap eredményei
Philadelphia-New York 79-82
Orlando-Phoenix 103-93
Toronto-Chicago 82-94
New Jersey-Washington 89-108
Atlanta-Cleveland 103-102 h.u.
New Orleans-Golden State 92-101
Oklahoma City-LA Clippers 114-91
San Antonio-Minnesota 116-100
Denver-Detroit 116-115
Dallas-LA Lakers 93-109