NHL

Neal mesterhármasával és Crosby négy gólpasszával nyert a Pittsburgh - videó

  • MTI

Többek között James Neal mesterhármasával és Sidney Crosby négy gólpasszával a Pittsburgh Penguins 8-4-re legyőzte a vendég Winnipeg Jets csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

Crosby négy gólpasszig meg sem állt - Fotó: AFP

A hazaiaktól Jevgenyij Malkin kétszer is betalált - már 201. NHL-góljánál jár -, pluszban jegyzett három asszisztot, és immár 93 ponttal vezeti a legeredményesebb játékosok listáját.
Ottawában Ilja Kovalcsuk szerezte a meccs egyetlen találatát - a New Jersey Devils orosz csatárának ez volt a 400. NHL-gólja -, míg a vendégek kapusa, Johan Hedberg 34 védéssel járult hozzá a sikerhez. A svéd kapus az első harmadban még büntetőt is hárított.

A Chicago Blackhawks úgy győzött a sereghajtó Columbus otthonában, hogy Duncan Keith négy gólpasszt adott, Patrick Sharp pedig duplázott. Az idény hat egymás elleni találkozóján mindig a Szeles Város együttese nyert.

Az Edmonton Oilers cseh csatára, Ales Hemsky élete első NHL-mesterhármasát szerezte, csapata nagy részt ennek köszönhetően nyert Nashville-ben.

NHL
Pittsburgh Penguins-Winnipeg Jets 8-4
Toronto Maple Leafs-New York Islanders 2-5
Columbus Blue Jackets-Chicago Blackhawks 1-5
Philadelphia Flyers-Florida Panthers 1-2
Ottawa Senators-New Jersey Devils 0-1
Nashville Predators-Edmonton Oilers 3-6
Dallas Stars-Phoenix Coyotes 4-3, szétlövés után
Colorado Avalanche-Calgary Flames 2-1, hosszabbítás után
Los Angeles Kings-San José Sharks 5-2