Magyar Kupa

Kétgólos hátrányból fordított a Videoton az MTK otthonában

A bajnoki címvédő, tavaly döntős Videoton kétgólos hátrányból fordítva nyert a másodosztályú MTK vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa elődöntős párharcának szerdai, első mérkőzésén.

A tavaly döntős Videoton 0-2-ről felállva nyert 3-2-re a másodosztályú MTK vendégeként az elődöntő első meccsén.

Remekül kezdte a mérkőzést az MTK, a 6. percben Ladányi adott be balról Brachi és Tóth Balázs között, középen Könyves Norbert a kapuba passzolt (1-0). Bár a Videoton gyakorlatilag legerősebb összeállításában szerepelt - a kapuban a hétvégén óriásit hibázó Mladen Bozsoviccsal - az első félidőben sok védekezésbeli hibával játszott, és a gól után hiába húzódott vissza a hazai csapat, és hiába volt mezőnyfölényben a Vidi, újabb gólt kapott: ezúttal Vadnait hagyták szabadon a bal oldalon, passzából Könyves tíz méterről a bal sarokba helyezett (2-0). Az iram nem verte az eget a folytatásban, a második félidőre Paulo Sousa Nikola Mitrovics helyére Nikolics Nemanját dobta be.

A második játékrészt egy Torghelle, illetve Könyves-lövés nyitotta, majd Nikolics szépített: Brachi Oliveira tette tovább, Nikolics jobbról, négy méterről emelt a hálóba (1-2). A fehérváriak erejét meghozta a gól, Torghelle bombagóllal egyenlített: Nikolics visszagurítása után 17-ről lőtte ki a jobb felsőt, a labda Vadnai lábáról került a hálóba (2-2). Ezután sorra dolgozta ki a helyzetek a vendégcsapat, a 80. percben Nikolics lőtt a hálóba az ötösről, de a partjelzők szerint lesről - hibás döntés volt. A 85. percben egy véleményes büntetővel már a Videoton volt előnyben: Walter Lee esett el Wolfe lábában, Nikolics értékesített (2-3). A végén Ladányi Tibor kiállíttatta magát, Caneirát talpalta le.

A csereként beálló Nikolicsnak köszönhetően az első félidőben gyenge Videoton játéka a második felvonásra nagyot javult, kétgólos hátrányt ledolgozva győztek, és jó helyzetből várják a hazai visszavágót.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
MTK Budapest (NB II)-Videoton FC 2-3 (2-0)
gól: Könyves (6., 26.), illetve Nikolics (53., 85., a másodikat 11-esből), Torghelle (63.)
kiállítva: Ladányi (86., MTK Budapest)
 
A visszavágót április 10-én rendezik Székesfehérváron.
 
Később:
DVSC-TEVA - Újpest FC 19:15