Portugál Ligakupa

Kalandos körülmények között nyerte a Benfica az előrehozott döntőt

Hiába vezetett már a negyedik percben a Benfica, mégis hátrányból kellett felállnia a BL-negyeddöntős portugál csapatnak a Ligakupa elődöntőjében a Portóval szemben.

Hátrányból felállva győzte le a Benfica a Portót, így a pirosak jutottak a Ligakupa döntőjébe.

Az idény során harmadik alkalommal rendeztek Benfica-Porto rangadót Portugáliában, ezúttal a Ligakupa elődöntőjében találkozott a két együttes.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, akik egy eladott labda után a jobboldalon vezettek támadást, majd Pereira éles szögből bombázott a kapuba (1-0). Nem sokáig kellett várni az egyenlítésre: Hulk cselezgetett a jobb szélen, majd lövésre kínálta a labdát, a bombaerős löket Garcián pattant meg, ezzel már 1-1 volt az állás, egyben ez azt is jelentette, hogy mai tippünk izgalommentesen jött.

Az első 20 percben Porto-fölény jellemezte az összecsapást, a vendégek több ízben is veszélyes támadásokat vezettek a széleken, amelynek a 17. percben meg is lett az eredménye. Egy jobboldali szabadrúgást követően Mangala fejelhetett teljesen üresen, a játékos pedig nem hibázott (1-2).

A vezetést megszerző Porto később visszaállt, a Benfica átvette a kezdeményezést. A 17. percben Jardel fejelhetett, azonban a vendégek hálóőre magabiztosan védett. A 33. percben egy bal oldali szabadrúgást követően majdnem kiegyenlített a Benfica, ám Aimar fejese a kapufán csattant. Fél perccel később egy jobboldali beadást követően Luisao lövését ismét csak a kapufa tudta megakadályozni.  A hazaiak továbbra is veszélyes támadásokat vezettek, a 37. percben Aimar szabadrúgását követően ismét kapufáig jutott a Benfica.

A 42. percben végül megérdemelten egalizált a hazai csapat, egy szabadrúgást követően jobb oldalról érkezett beadás, a középen hatalmas lendülettel érkező Nolito pedig kiegyenlített (2-2).

A második félidőben már közel sem volt ennyire látványos a játék, a hazaiak több helyzetet is kialakítottak, ám igazán gólveszélyes szituációt nem láthattunk.

A 77. percben egy kontrát követően a Benfica ismét előnybe került, egy kiváló kiugratást követően Cardozo bombázott a kapuba (3-2).

Mivel a mérkőzés hátralévő részében a Porto képtelen volt gólveszélyes helyzetet kialakítani, a Benfica jutott a Ligakupa döntőjébe.

Portugál Ligakupa, elődöntő:
Benfica-Porto 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Pereira (4.), Nolito (42.), Cardozo (77.) ill. Garcia (8.-öngól), Mangala (17.)