Alpesi sí

Három arany Farkas Norbert igazsága

Az óriás-műlesiklás után a műlesiklás magyar bajnoki címét is megszerezte Farkas Norbert, aki Innerkremsben három másodperccel utasította maga mögé a mezőnyt.

Az óriás-műlesiklásban szerzett országos bajnoki cím jő előjel volt a szlalomra, nem úgy a bemelegítés, legalábbis Farkas Norbert elmesélése alapján. „Reggel egy-két menetet próbálgattam az edzőpályán, hátha végig tudok menni a pályán rögzítőkötés nélkül, de sajnos nem ment. Fájt a kezem, szlalomban pedig ütnek a kapuk… Így aztán előkerült a szigetelőszalag, a botot rögzítettük a kezemhez, de az első menetre nem sikerült tökéletesen a mű. Lötyögött a bot a kezemben…” – mondta a közelmúltban kézműtéten átesett síző.

Rossz ragasztás ide vagy oda, Farkas így is nyolc tizedes előnyt szerzett a döntő kanyarra Bujtás Csabával szemben. „Sajnos aztán a második futamban a hegy tetején elesett, így ahol ő kiesett, én is sokkal jobban odafigyeltem – árulta el Farkas. – Így is tudtam hozni a futamot, Kékesi Marci előtt nyertem 1,3 másodperccel, összesítésben pedig hárommal győztem le.”

A magyar bajnokság szabályai szerint még egy összesítést számoltak, az óriás és a szlalom alapján, és mivel Farkas mindkét résztávot megnyerte, ebben az összetettben is az élen végzett. „Az ifjúsági bajnokság rosszul sült el, a felnőtt szerencsére jól, még úgy is, hogy a szlalomban hátráltatott a kezem. Elégedett vagyok, mert olyan meneteim voltak, amilyenek a jelenlegi állapotomhoz képest tőlem elvárhatóak voltak.” – jegyezte meg a versenyző.

A bajnoki címekkel azonban nincs vége a versenyzésnek, Farkas Norbert legközelebb a cseh nemzetközi bajnokságon indul, ami FIS-pontszerző viadal is egyben.