Olasz foci

A Juventus kiejtette a Milant, így 2004 után újra kupadöntőt játszhat - lapszemle

Mindenki Rómába!

Kedd este első csapatként a Juventus jutott be a május 20-án megrendezésre kerülő fináléba, ami azért különösen fontos Conte együttesének, mert a Juve 1995-óta (!) nem nyerte meg az Olasz Kupát.

Nem mellesleg a bajnoki rivális Milant sikerült kiejteni, Alex Del Piero és a hétvégi Fiorentina elleni meccsen is remeklő Vucsinics góljainak köszönhetően.

"FinAlex!". Ezzel a kupadöntőre utaló szójátékkal és a két főszereplő képével jelent meg szerdán a Tuttosport.

"Tutti a Roma" vagyis "Mindenki Rómába" írta hatalmas betűkkel a Milan kiverését követően internetes oldalán a Tuttosport.

A római kiadású Corriere dello Sport egy fokkal finomabban fogalmazott első oldalán: "Juve, ez egy igazi győzelem volt".

Bármi is legyen a bajnokság végeredménye, a tavalyi idényben csak a 7. helyen záró Juventus már most dicséretet érdemel, a Milan elleni mérlege miatt legalábbis biztosan. A torinóiak a kupából kiejtették Allegri csapatát (amely így lemondhat a triplázásról!), a Serie A-ban pedig 4 pontot szereztek a címvédő ellen!

"Boldog vagyok a gólom miatt, de főleg azért lehetünk elégedettek, mert egy nagyon erős ellenfelet győztünk le. Büszkék vagyunk a teljesítményünkre. Legközelebb vasárnap este lépünk pályára, lesz 5 napunk arra, hogy kipihenjük a hosszabbítás fáradalmait"- nyilatkozta Del Piero, aki január 24-e (a Roma elleni kupameccs) után volt ismét eredményes.

"Mindennél jobban mutatja a csapat erejét az a tény, hogy Vucsinics döntő gólját megelőzően nekünk volt 3 komolyabb helyzetünk. Talán Ibra lecserélése után kicsit leálltunk, így elég nehéz volt felpörögni a Milan második gólja után. De a hosszabbítás egyértelműen a miénk volt"- nyilatkozta az erősen berekedt Antonio Conte helyett a torinóiak másodedzője Angelo Alessio.

"Del Piero+Vucsinics, döntő" vonta le az egyszerű, ám kétségkívül igaz következtetést szerdai címlapján a La Gazzetta dello Sport. A rózsaszín újság külön kiemelte, hogy a lefújás után Seedorf mezben ünneplő Del Piero 286. gólját szerezte a Juve játékosaként, és a kilencedik találatát érte el a Milan ellen.

Az elődöntő után szinte az összes - sporttal is komolyan foglalkozó - napilapnál a hosszabbításban gólt szerző Vucsinics lett a mezőny legjobbja. A La Repubblica 7.5-es, a La Stampa 7-es osztályzatot adott a montenegrói csatárnak, akit a Gazzetta a továbbjutást érő gólja miatt a meccs emberének választott.

A sportlapok többsége abban egyetértett, hogy Del Piero teljesítménye nagyon kellett a döntőbe jutáshoz. A 37 éves játékos utolsó kupagyőzelmét ünnepelheti a Juve labdarúgójaként, így érthető, hogy nagyon hajtott. Érdekes, Del Piero jelenlegi edzőjéhez, Antonio Contéhoz hasonlóan játszott - sőt gólt is szerzett - a 2004-es (még két meccses) fináléban. Az más kérdés, hogy azt a kupadöntőt a Lazio nyerte!