NBA

17-0-s rohanás kellett a Miaminak a sikerhez

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 83. napján a Phoenix Suns óriási küzdelemre kényszerítette a Miami Heat együttesét, ám végül Jamesék örülhettek. A nap több érdekes összecsapást is tartogatott még, a Blazers például újabb pofonba szaladt, az Oklahoma idegenben kapott ki, a Knicks pedig továbbra is veretlen Mike Woodson irányításával.

James vezette sikerre a MiamitAz új szerzemény, Nick Young először kapott lehetőséget a Clippers kezdőjében, ám sok köszönet nem volt benne, hiszen a Los Angeles-i gárda 102-89-es vereséget szenvedett az Indiana otthonában. A mérkőzésen a Pacers új szerzeménye, Leandro Barbosa is pályára lépett, aki 12 pontig jutott. A mérkőzés legjobbja Danny Granger volt 25 egységgel.

Sorozatban négynél jár a New York Knicks, akik ezúttal a Torontót verték 106-87-re. Annak ellenére, hogy az eredmény nagy különbséget mutat, az utolsó negyedig szoros mérkőzést láthattak a szurkolók. A Knicks ezúttal ismét igazi csapatjátékot mutatott be, a kezdőből négyen is 10 pont fölé jutottak, a legeredményesebb Amare Stoudemire volt 22 egységgel. Mike Woodson, a Knicks mestere a mérkőzés után így értékelte csapata teljesítményét:

„A srácok nagyon önzetlenek voltak, ez pedig nagyon jól nézett ki a pályán a támadások szempontjából, mert a labda folyamatosan járt, szép elzárásokat adtak egymásnak a játékosaim, ráadásul a dobásaikat értékesítették is, ez a szép a támadásban.”

A Phoenix Suns elvérzett a Miami Heat otthonában, Hillék ugyanis nem bírták a tempót, így 99-95-ös vereséget szenvedett az All-Star szünet óta második legjobb mérleggel rendelkező Napocskák. A mérkőzést a Heat kezdte jobban, ám félidőben már a Suns vezetett, a harmadik játékrészben pedig meg is tudták tartani előnyüket a vendégek. A záró játékrészben elhúzott a Suns, ám egy 17-0-s Miami roham azt jelentette, hogy a hazaiak hagyják el győztesen a parkettet.

A meccs legeredményesebb játékosa Chris Bosh volt 29 ponttal.

Újabb vereséget könyvelhet el a Lakers, akik ezúttal Houstonban kaptak ki 107-104-re. Az első játékrészben hatalmas pofont kapott a hazai együttes, hiszen a Lakers 40-25-re alázta Scoláékat, ám a hátrányból 10 pontot le is dolgozott a Rockets félidőre. A záró játékrészt 34-25-re nyerte a Houston, így a végén a Rakéták örülhettek. Kobe Bryant 29 pontot szerzett, míg az új szerzemény, Ramon Sessions 14 egységig jutott. A hazaiak támadójátékára a kiegyensúlyozottság volt jellemző, hiszen a kezdőből négyen is legalább 13 pontot szereztek.

A játéknap legnagyobb meglepetését a Utah jazz okozta, akik hazai pályán verték 97-90 arányban az Oklahoma csapatát. Kevin Durant elég gyenge estét zárt, 22 dobásából csupán 6-ot értékesített, így csak 18 pontot jegyzett a fiatal sztár. Csapattársa Russel Westbrook viszont feltűnően jól játszott, igaz csak 23 pontig jutott, ám 8/11-es mezőnymutatót könyvelhetett el.
Hatalmas verést kapott hazai pályán a Portland, akik 116-87 arányú vereséget szenvedtek a Milwaukeetól. Hiába teljesített jól a Blazers kezdője, ugyanis a cserék rendkívül gyenge produkciót nyújtottak, ezzel szemben a vendégeknél hatan is legalább 14 pontig jutottak, közülük Drew Gooden volt a legeredményesebb, ő 19 pontot szerzett. A mérkőzés után Scott Skiles, a Bucks edzője így értékelt: „Jól járattuk a labdát, jól dobtunk, és elég jól védekeztünk. Az egyetlen problémánk a lepattanózás volt, ám így is sikerült elég nagy előnyt építenünk, amellyel elhúztunk és végig irányítani tudtuk a meccset.”

NBA
A 83. játéknap eredményei
A 83. játéknap eredményei:
Indiana-LA Clippers 102-89
New York-Toronto 106-87
Miami-Phoenix 99-95
Houston-LA Lakers 107-104
Utah-Oklahoma City 97-90
Portland-Milwaukee 87-116
Sacramento-Memphis 119-110