Rali ob

Újabb fordulat, egyelőre mégsem lesz Eger-rali

Noha szinte mindenki megmozdult annak érdekében, hogy a sok viszontagság után ne maradjon el a 2012-es Rallye Bajnokság idénynyitó futama, és kilencedszer is Egerben kezdhessék el a pontgyűjtés a sportág legjobbjai, az összefogás sajnos nem járt eredménnyel. Botka Endre, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Bizottságának megbízott vezetője bejelentette, mivel a verseny megrendezési jogát elnyerő cég családi okokra hivatkozva visszalépett, így a szövetség kénytelen volt törölni az eredeti időpontjában – március 30. és április 1. között – az Eger-ralit. A szakág keresi a lehetőségét annak, hogy egy későbbi időpontban mégis megrendezésre kerülhessen a bajnoki futam. A 2009-es abszolút magyar bajnok, Herczig Norbert úgy véli, ebben a helyzetben már csak a teljes összefogás segíthet.

Nagyon úgy tűnik, hogy az égiek is összefogtak az ellen, hogy idén, immár kilencedik alkalommal az Eger-ralival kezdődjön meg a szakág 2012-es bajnoksága. Mint mindenki előtt ismeretes, március elején a rendezéssel megbízott Laroco MSC anyagi okok miatt lemondta a rendezvényt. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség mindent megtett, hogy megmentse a futamot, így új rendezőt keresett, valamint egy támogató segítségével betömte a verseny költségvetésében hiányzó, mintegy 30 százalékos lyukat. Egészen hétfő estig úgy tűnt, minden rendben van, amikor egy telefon semmissé tette sok ember munkáját.

Herczig Norbert az Eger-ralin 2011-ben.

"Hétfőn este a Gáz 2000 Kft. képviselője családi okokra hivatkozva visszavonta rendezési szándékát. Mivel az idő olyan rövid egy új rendező megbízásához, az eredetileg kiírt március 30. és április 1. között elmarad az Eger-rali, kénytelenek voltunk egyelőre törölni a versenynaptárból. Sosem voltam egy feladós típus, így a Rallye Szakági Bizottság többi tagjával együtt keressük a megoldást arra, hogy egy későbbi időpontban az Eger Rallye megrendezhető legyen" – fogalmazott Botka Endre az MNASZ megbízott rallye szakágvezetője.

Nagyon elkeseredett a hír hallatán a sportág 2009-es abszolút magyar bajnoka, Herczig Norbert, aki szerint tavaly novembere óta azon dolgozott minden versenyző az autóján, hogy végre elkezdődjenek a bajnoki csatározások.

"Nagyon vártuk a szezon első versenyét, a sokunk által nagyon kedvelt Eger-rali, és éppen ezért nagy a csalódásunk. Itt az ideje, hogy a saját kezünkbe vegyük a saját sorsunkat, mert kizárólag az összefogás mentheti meg ebben a helyzetben a szakágat" – jelentette ki Herczig Norbert, a Skoda Rallye Team Hungária versenyzője.

Az Eger-rali esetleges új időpontban való megrendezése vagy pótlása az MNASZ raliszakágának hatáskörébe tartozik, hamarosan döntenek az ügyben.