NFL

Peyton Manning öt évre 96 milliót kap Denverben

  • MTI

Öt évre 96 millió dollárt kap a Denver Broncos együttesében Peyton Manning, akit négyszer választottak meg a amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának legjobbjává.

A 35 éves irányító a az Indianapolis Coltstól szerződött a Denver Broncoshoz.

A liga honlapjának keddi tájékoztatása szerint a klub a nap folyamán jelenti be hivatalosan a megállapodást a 35 éves irányítóval, aki 1998-tól mostanáig az Indianapolis Coltsban szerepelt. Jim Irsay, a Colts tulajdonosa már gratulált a sztárnak, és sok sikert kívánt neki Coloradóban.

Manninget 1998-ban az amatőr játékosbörze (draft) első helyén választotta ki a Colts: az azóta eltelt időszakban a gárda tizenegyszer jutott rájátszásba, nyolcszor nyerte meg saját csoportját, kétszer lett az Amerikai Főcsoport (AFC) bajnoka, egyszer pedig megnyerte a Super Bowlt is. A rekordot jelentő módon négyszer az alapszakasz legjobbjának (MVP) választott játékos az előző szezont egy nyaksérülés miatt teljes egészében kihagyta, elsősorban ennek következtében a Colts rendkívül gyengén, 2 győzelemmel és 14 vereséggel zárta az alapszakaszt.

Március 7-én jelentették be, hogy Manning és a Colts útjai elválnak. Elküldésében minden bizonnyal szerepet játszott az is, hogy legutóbbi szerződésében volt egy olyan záradék, amely kikötötte, hogy ha március 8-án még a keret tagja, akkor egy 28 millió dolláros bónusz illeti meg.