Profi boksz

Pacquiao álmában kapott isteni sugallatot - visszavonulhat

  • VNA

Elmaradhat a Floyd Mayweather elleni szuperütközet, a világ egyik legjobb ökölvívója ugyanis inkább visszavonulna.

Álom után visszavonulás? A Fülöp-szigetek legismertebb sportolója, Manny Pacquiao régóta a figyelem középpontjában van, így talán csak éjjel, álmában tud elvonulni a világ elől. Sokan őt tartják - súlycsoportoktól függetlenül - a földkerekség jelenlegi legjobb bokszolójának, ám ennek ellenére hónapok óta vonakodik kiállni a Floyd Mayweather elleni világbajnoki címmérkőzésre. A 2005 óta veretlen, „Pacman” becenévre hallgató ökölvívó ugyanakkor nem biztos, hogy végül bármikor is kesztyűt húz a WBC szervezet világbajnoka ellen. Saját bevallása szerint ugyanis egyik álmában isteni sugallatot kapott. „Nem fogok már sokáig bokszolni, hiszen Isten azt mondta nekem, hogy eleget tettem már eddig is. Sokat fáradoztam már azért, hogy ismert legyek, de ez már ártalmas” - mesélt különös álmáról egy rádióműsorban a 33 esztendős WBO-világbajnok Pacquiao, aki azonban arra nem tért ki, hogy mikor és hány további meccs után vonul vissza.

Manny Pacquiao nem indulhatott el a pekingi olimpián, de mégis rá bízták az ország zászlaját az olimpiai megnyitón - Fotó:Stephen Dunn / Getty Images

A hazájában nemzeti hősként tisztelt ökölvívó januárban bejelentette, hogy a katolikus egyház nagyköveteként szeretne dolgozni, a mostani álom után pedig még inkább úgy véli, hogy isteni kiválasztott lehet, aki a keresztény küldetést megvalósíthatja hazájában. „Ha én megszólalok, nagyon sokan odafigyelnek rám” - mondta a „megtért” Pacquiao, akinek korábban éjszakai lokálokban és kaszinókban is voltak üzleti érdekeltségei. A Fülöp-szigetek-i klasszis egyelőre még nem vonult vissza, így saját bevallása szerint is a megszokott módon készül a június kilencedikén esedékes következő találkozójára. Ellenfele Las Vegasban a 28 meccse veretlen amerikai Timothy Bradley lesz. Hogy az egész bokszvilág által várt Mayweather elleni csata valaha még létrejön-e? Ezt mi földi halandók sajnos egyelőre nem tudhatjuk. De ha az égiek valóban jót akarnak az embereknek, előbb-utóbb összeengedik a két szuperklasszist - sokak álmát megvalósítva ezzel.