Bolton

Javul Muamba állapota, beszélt az edzőjével

A Bolton Wanderers menedzsere, Owen Coyle újabb tájékoztatást adott Fabrice Muamba állapotáról.

"Az orvosok hangsúlyozták, hogy a felépülés folyamatának a legelején járunk. Folyamatosan figyelemmel kísérik Fabrice állapotát. A szíve orvosi segítség nélkül működik, de még nagyon messze van az a nap, amikor Fabrice hazatérhet családjához. Több játékosunk meglátogatta őt ma, a kapitányon (Kevin Davies) kívül Nigel (Reo-Coker), Mark (Davies) és Darren (Pratley), a nap folyamán a többi srác is eljön hozzá. Én is meglátogattam ma, és váltottam vele néhány szót, de ennek tartalma maradjon köztünk. Fabrice igazi harcos, és a családja is nagy erős ebben a nehéz időszakban. Nagy segítséget jelent nekik az az óriási támogatás, ami szerte a világról áramlik feléjük" - mondta a menedzser.

Muambának szombaton, a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében megállt a szíve a pályán, s azóta egy londoni klinikán kezelik. Sokáig kritikus volt az állapota, a hétfő esti közlés szerint azonban jobban van, önállóan lélegzik, és a szíve is mindenfajta segítség nélkül ver. A klub keddi közleménye alapján "nyugodt volt az éjszakája".

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a mérkőzés 41. percében, a kezdőkörnél zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, Muambát pedig percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor félbeszakadt a küzdelem.

A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi (mai) bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.