Olasz Kupa

Ismét szemtől szemben a Juve és a Milan

Kedden este újra összecsap a Serie A két éllovasa, a Juventus és a Milan ezúttal az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján találkozik. Az ezúttal hazai pályán játszó fekete-fehérek várják előnyből a meccset, amely előtt nagy kérdés, hogy ki mennyire veszi komolyan az előttük álló kőkemény sorozatok miatt.

Juventus-Milan
20:45 Digi Sport
Az állás: 2-1
hatharom-tipp: X

A Juventus idegenben tudott előnybe kerülni hat héttel ezelőtt, kihasználva az akkor épp mélyponton lévő Milan gyengeségét. Azóta azonban már fordult egyet a világ, a piros-feketék jó, a torinóiak rossz formába kerültek, a tabellán is helyet cseréltek, sőt, négy pont köztük a különbség a címvédő javára! Ugyanakkor a Zebrák a hétvégén rendesen helyretették az önbizalmukat, öt gólt pakoltak be idegenben a Fiorentina zsákjába.

Lichtsteiner és Antonini vitatkoznak a Juventus és a Milan mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

Így tehát valószínűleg nem forma és lelkiállapot kérdése lesz a kupavisszavágó eredménye, hanem inkább a hozzáállásé. Mindkét csapat előtt szép feladatok állnak ugyanis a következő hetekben. A Juventus hétvégén az Intert fogadja, aztán a Napoli érkezik Torinóba, majd egy palermói "kirándulás" következik, végül a Lazióval is meg kell még Conte tanítványainak birkózniuk, mielőtt a bajnokságban tökutolsó Cesena ellen egy kis könnyebbségre számíthatnak.

A Milan vasárnap a Romát látja vendégül, majd szerdán már jön a Barcelona elleni BL-negyeddöntő első felvonása, utána nekik is egy szicíliai túra és a Catania következik, majd a Barca elleni visszavágó.

Szóval presztízs ide, rangadó oda, nem vagyunk biztosak benne, hogy mindenki nagyon komolyan veszi ezt a mérkőzést. Az előzetes hírek alapján főleg Conte készül arra, hogy spóroljon az erőkkel - az előny birtokában talán megteheti -, elképzelhető, hogy Buffon, Lichtsteiner, Matri vagy épp Vucinic is kimarad a kezdőből. A másik oldal a várható nevek alapján komolyan készül, hiszen például Ibrahimovic, van Bommel, Nocerino és Thiago Silva is ott lehet a pályán, de nagy kérdés, hogy ők mennyit kockáztatnak a most már feléjük billenő bajnoki esélyek és a BL-feladat tudatában.