Olasz foci

Az AS Roma az amerikai piac felé kacsintgat

  • VNA

Tavaly ősszel amerikai kézbe került az AS Roma labdarúgó csapata, az új befektető pedig a Disney cégcsoporttal hozta össze az olasz klubot.

Az amerikai tulajdonban lévő AS Roma labdarúgó csapata stratégiai megállapodást kötött a Disney céggel. A hat évre szóló kontraktus szerint az olasz bajnokság hatodik helyén álló klub több fronton is együttműködik az amerikai szórakoztatóipari óriáscég tulajdonában lévő, a floridai Orlandóban található sportközponttal. Az olasz klub a labdarúgás európai tradícióit és tudásanyagát vinné át az óceánon túlra, cserébe pedig a hatalmas amerikai piacra történő betörés lehetőségét reméli. A megállapodás értelmében az AS Roma a téli felkészülési időszak során - első olasz élcsapatként - az Egyesült Államokban (Floridában) edzőtáborozik majd. Az ESPN sportközpontnak már korábban is voltak neves, sport vonatkozású stratégiai partnerei, így az MLB-ben szereplő Atlanta Braves, az NFL-es Tampa Bay Buccaneers és az NBA-ben szereplő Orlando Magic is rendszeres résztvevője és partnere különböző floridai eseményeknek.

Az olasz klub tavaly augusztusban került át a Thomas DiBenedetto által vezetett amerikai konzorcium kezébe, amellyel egy meglehetősen hosszú és bizonytalan adás-vételi periódus zárult le a Románál. A befektetői csoport 60 millió euróért vette meg a klub 67%-os tulajdonrészét, az akkor elköltött összeget pedig szeretnék a Roma-brandet értékesítve az amerikai piacról visszahozni. „Már nagyon izgatottan várjuk az együttműködést a Disney-vel. Egy világszerte ismert márkáról van szó, amely számunkra is komoly együttműködési lehetőségeket teremt” - nyilatkozta Mark Pannes, a Roma ügyvezetői igazgatója.