Premier League

A Sunderland ellen folytatná jó sorozatát a Blackburn

  • Barcsai Róbert

Fabrice Muamba sajnálatos balesete miatt egy mérkőzést elhalasztottak a keddi játéknapon, így csupán a Blackburn-Sunderland összecsapás kerül megrendezésre, ahol a hazaiak tovább harcolnak majd a kiesés elkerüléséért.

Blackburn-Sunderland
21:00
Hathárom-tipp: 1

A Blackburn látványos harcot folytat a kiesés elkerülésének érdekében, ennek megfelelően két mérkőzés óta már veretlen a csapat, legutoljára a Wolverhampton otthonában ért el 2-0-s sikert Steve Kean együttese. Ennek a sikernek ráadásul különös jelentősége is volt, hiszen a Blackburn idén először nem kapott gólt idegenben, ám fontos megjegyezni azt is, hogy utoljára 2010 augusztusában fordult elő olyan, hogy két egymás utáni meccsen nem kapott gólt a csapat.

Stéphane Sessegnon a Sunderland egyik mérkőzésén a Premier League-ben

A Sunderland szintén két mérkőzés óta veretlen, március 10-én pedig hatalmas sikert könyvelhetett el a csapat, hiszen 1-0-ra legyőzték a Liverpool együttesét. A csapat helye egyébként be van betonozva a középmezőnybe, az szinte már biztos, hogy nem esnek ki, ám az is borítékolható, hogy nemzetközi indulást érő helyre sem tudnak majd odaérni. A hétvégén FA Kupát játszott a Sunderland, ám az Everton ellen elért döntetlen azt eredményezi, hogy jöhet az újrajátszás. Érdemes megjegyezni, hogy a Sunderland idén négy, közvetlenül az FA Kupa meccs után rendezett bajnokijából hármat elbukott.

Sérültek és eltiltottak terén inkább a vendégeknek vannak problémái, hiszen Stephane Sessegnon és Lee Cattermole is eltiltását tölti, Kieran Richardson pedig sérülés miatt kényszerül kihagyni a mai mérkőzést. Ezzel szemben a Blackburnt 50. mérkőzésén irányító Steve Kean gyakorlatilag csak Vince Grellára nem számíthat. A kialakult helyzetről optimistán nyilatkozott Kean mester: "David Dunn felépült, így Vince Grella kivételével teljes csapattal állhatunk ki."

Ősszel már találkozott a két együttes, akkor a Sunderland nyert 2-1-re, sőt nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a két csapat egymás elleni utolsó hét bajnokiját figyelembe véve veretlen a Sunderland. Ennek ellenére viszont az Ewood Parkba nem nyerni jár a csapat, utolsó nyolc egymás elleni mérkőzésből ugyanis itt csak egyet tudtak megnyerni a vendégek.

Premier League
29. forduló, a hétközi program
Kedd:    
20:45 Aston Villa-Bolton Elhalasztva
21:00 Blackburn-Sunderland  
Szerda:    
20:45 Manchester City-Chelsea TV:DigiSport
20:45 Tottenham-Stoke City  
21:00 Everton-Arsenal  
21:00 QPR-Liverpool