Barcelona

A statisztikusok három góllal közelebb hozták Messihez a klubcsúcsot

  • MTI

Az FC Barcelona történészeinek, illetve a La Vanguardia című napilap munkatársainak vizsgálata után kiderült, hogy Lionel Messi már csak egy találatra van attól, hogy a katalán klub történetének legeredményesebb futballistája legyen.

A csúcsot César Rodríguez tartja, korábban arról lehetett olvasni, hogy 235 góllal, ám alapos kutatás után kiderült, az 1939 és 1955 között a Barcát erősítő támadó "csupán" 232-szer volt eredményes. A még mindig csak 24 éves Messi - aki a nyolcadik idényét tapossa gránátvörös-kék színekben - így már kedd este, a Granada elleni bajnokin beállíthatja, vagy megdöntheti a rekordot.

Lionel Messi örül egy góljának a Barcelona egyik mérkőzésén a Bajnokok Ligájában 2011-ben.

A Bolha becenévre hallgató támadó az előző szezonban elképesztő teljesítményt nyújtva 55 mérkőzésen 53-szor volt eredményes, ám a mostani idényben még ennél is hatékonyabb: a Barcával az eddig lejátszott 44 tétmérkőzésén 51 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A Primera Divisiónban 31, a Bajnokok Ligájában 12, a spanyol Király Kupában két gólt szerzett, emellett az ősi rivális Real Madrid elleni Szuperkupa-párharcban három, az FC Portóval vívott Európai Szuperkupa-döntőben egy, a Santos elleni klubvilágbajnoki fináléban pedig két ízben volt eredményes.

Messi az argentin nemzeti csapatban az idei szezonban öt gólt lőtt - legutóbb Svájc ellen mesterhármast jegyzett -, így összességében már 56 találatnál jár.