Anglia

A PL-vezér tovább fejlesztené az elsősegélynyújtást Muamba esete után

  • MTI

Az angol labdarúgó Premier League vezetője, Richard Scudamore szeretné, ha megvizsgálnák, lehet-e a pályákon hatékonyabbá tenni az elsősegélynyújtás rendszerét, noha azt ő maga is kiemelte: szombaton a Tottenham Hotspur stadionjában remekül dogozott a személyzet Fabrice Muamba újraélesztésekor.

A PL elsőszámú vezetője szerint meg kell vizsgálni, hogy vészhelyzetben a jelenleginél tudnak-e jobb ellátást biztosítani, egyáltalán szükség van-e bármilyen változtatásra.

Scudamora dicsérte az orvosi csapatot, amely rögtön ellátta, újraélesztette a Bolton Wanderers futballistáját, aki a hétfői hírek szerint jobban van, és már nincs kritikus állapotban.

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a szombati FA Kupa negyeddöntő 41. percében, a kezdőkörnél zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, Muambát percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon vitték el. Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor félbeszakadt a küzdelem.

A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.