Síugrás

Schlierenzauer 41,5 millió forintot kaszált a szezonban

  • VNA

Az osztrák Gregor Schlierenzauer vezeti a vasárnap véget ért síugró szezon kereseti rangsorát, aki 41,5 millió forintot ugrált össze idén.

Bár a hajrában mutatott hullámzó teljesítménye miatt az összetett Világkupát ebben az évben nem nyerte meg, a 2011/12-es Világkupa sorozatban így is a legjobban kereső síugró lett az osztrák Gregor Schlierenzauer. Az osztrákok Négysáncverseny győztese ugyanis 165.700 svájci frankot (hozzávetőlegesen 41,5 millió forintot) keresett a szezon síugró versenyei alatt. Mögötte honfitársa, a szezon első versenyein remeklő Andreas Kofler (159.300 frank) és az összetett Világkupát megnyerő norvég Anders Bardal (156.450 frank) következik a kereseti rangsorban. Az idén karrierje első győzelmét megszerző japán Ito Daiki is remekül szerepelt, aki összesen megszerzett négy Vk-sikere után 118.550 frankot várhat a számlájára.

A rangsor másik felén a korábbi világbajnok Martin Schmitt áll, aki a sérülések miatt számára kirívóan rosszul alakul szezonban csupán 800 svájci frankot keresett a Nemzetközi Síszövetségtől (FIS). Aggódnia persze nem kell a megélhetés miatt, hiszen a sisakján is szereplő (lila színéről ismert) szponzora busás pénzt fizet még így is neki. A fenti kereseti összegben nincsen benne az extra pénzzel díjazott németországi csapatverseny (Team Tour) osztrákok által megnyerte 100.000 svájci frankos díja, valamint a sírepülő világbajnokságon keresett összegek és a szponzorok által fizetett támogatások sem.