NFL

Broncos-öröm, Tebow-bánat – Manning a Denvernél folytatja!

  • Molnár Dávid

A találgatások véget értek, Peyton Manninget csak órák választják el attól, hogy az ügynöke és a Denver Broncos menedzsmentje nyélbe üssék az üzletet, mely a denveri klubhoz horgonyozná a négyszeres MVP-irányítót.

Először a Miami Dolphinst, majd a Tennessee Titanst és a San Franciscót is kikosarazta Peyton Manning, az NFL egyetlen négyszeres MVP-je, hogy végül a Denver Broncosra adja le a voksát. Manninget március 7-én engedte ki a szabadügynök-piacra az Indianapolis Colts tizennégy esztendős bimbózó kapcsolat után, és rögtön a legkívántabb szabadügynökké vált az idei piacon.

Peyton Manning

Manning nem hamarkodta el, hogy hol folytatja a pályafutását, hiszen tisztában van vele, hogy aktív karrierje a végéhez közeledik. A három legélénkebb érdeklődőnek a Miami Dolphins, a Tennessee Titans és a Denver Broncos bizonyultak, és ehhez a trióhoz csatlakozott pénteken a San Francisco 49ers, akik mindaddig titokba burkolóztak Manninget illetően. Végül azonban maradt az amerikai főcsoportban a sztárirányító, miután maga hívta fel a Tennessee tulajdonosait, hogy sajnálja, de a választása a Denverre esett.

„Szeretném megköszönni a klubnak a fáradozását, hogy leszerződtesse Peytont, valamint Peytonnak is, hogy időt szakított ránk. Peyton ma reggel felhívott, hogy közölje a döntését, és természetesen igen csalódott vagyok, mivel úgy véltem, hogy mi lehetünk a tökéletes végállomása karrierjének” – nyilatkozta hivatalos közlönyében Bud Adams, a Titans tulajdonosa.

A Denvernél valószínűleg most mindenki örülhet, egy embert kivéve: Manning érkezése minden bizonnyal a Tebow-éra végét is jelenti, még ha egy éve sem tart a Broncosnál. John Elway, a Broncos elnöke, aki a csapat irányítójaként kétszer is Super Bowl-győzelemig vezette a gárdát, sosem volt meggyőződve arról, hogy Tebow lehet a gyógyír az irányítói poszton, és inkább az idősödő, de igazi eredményeket felmutató Manninget képzelte el a Broncos karmestereként. Kívánsága teljesült, és bár a hivatalos megállapodás várat magára, már csak órák kérdése, hogy nyélbe üssék az üzletet.

Tebow pedig valószínűleg szedheti a sátorfáját, és új csapat után nézhet. A legrosszabb az esetében az, hogy még beleszólása sincs abba, hogy hova cserélje el őt a Broncos. A másik negatívum, hogy a Denver tavalyi csodás menetelése ellenére sem túl vonzó ajánlat az irányító a többi csapat számára, ezért valószínűleg áron alul kell a Broncosnak megválnia tőle, ami visszahathat Tebow önbizalmára is.

Eközben a szabadügynök-piac két másik magasan jegyzett irányítója, Matt Flynn és Alex Smith is úgy tűnik, hogy új otthonra talált. Flynn esetében ez már biztos, a Green Bay Packerstől távozó quarterback a Seattle Seahawkst fogja erősíteni a jövő szezonban, míg Mike Smith a híresztelések szerint a Manning-futamról lemaradó Miami Dolphins gondjait enyhítheti. Bár Smith esetében még az sem kizárható, hogy a végül szintén pórul járt 49ers visszacsábítja a következő esztendőre.