Diósgyőr

A sok változás a csapatjáték rovására ment - Benczés

A DVTK vezetőedzője örül annak, hogy két támadója is betalált a Pápa elleni idegenbeli győzelem alkalmával.

Benczés Miklós elégedett lehet

A diósgyőriek Pápán zsebelték be a tavaszi szezon első három pontját az OTP Bank Liga 20. fordulójában. Benczés Miklósnak, a vendégek szakvezetőjének nagy kő esett le a szívéről, hiszen első pontjait szerezte meg tavasszal csapata.

"Az első húsz percben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mi is támadtunk, és a Pápa is támadott. Ellenfelünknek otthon kockáztatnia kellett és egy kicsit meg is leptek azzal, hogy két belső ékkel álltak fel, hiszen korábban ez nem volt jellemző rájuk. Sikerült gyorsan rendezni a sorainkat és ezt követően biztosabb lábakon állt a védelmünk, aminek segítségével hatékonyabb ellentámadásokat tudtunk vezetni. Büntetőből szereztünk vezetést, majd lőttünk egy akciógólt is, de ezen túl is akadt több gólveszélyes támadásunk. Annak külön örülök, hogy támadóink érték el a gólokat, hiszen Seydi harcolta ki a büntetőt, amit egy másik támadó, Luque értékesített, a második gólt pedig Tisza szerezte. Az is boldogsággal tölt el, hogy sikerült kijavítani a korábbi hibákat, ami miatt nem sikerült Seydit indítani, de más edzésen gyakorolt elemet is örömmel láttam a mérkőzésen" - jegyezte meg a Diósgyőr vezetőedzője a dvtk.eu-nak.

Benczés hozzátette, sok egyéb körülmény is nehezíti a munkáját.

"Nehezíti a dolgunkat, hogy sérülés, betegség, formaingadozás miatt hétről hétre más összeállításban vagyok kénytelen pályára küldeni a csapatot, pedig ha nem lenne okom rá, akkor nem változtatnék. A sok változás a csapatjáték rovására ment, de úgy gondolom a védelem néhány hibától eltekintve jól helytállt."