Barcelona

A Real botlása nem változtatta meg Guardiola véleményét

Miután vasárnap este a Real Madrid két pontot elveszített a Málaga elleni bajnokiján, a címvédő Barcelona hátránya nyolcpontosra olvadt a fővárosiakkal szemben. A katalánok hívei számára felcsillant a remény, ugyanakkor Josep Guardiola, a gránátvörös-kékek vezetőedzője továbbra is a királyiakat tekinti a bajnokság fő esélyeseinek.

Guardiola nem dobálozott nagy szavakkal

Hosszú hetek után vasárnap José Mourinho együttese pontokat hullajtott, miután a Málaga Santiago Cazorla révén a 91. percben harcolta ki a döntetlent a Bernabéu-ban. Mivel a bajnokságban rendeznek egy El Clásicót, a katalánokért szorítók úgy számolnak, hogy ha azt a találkozót sikerül megnyernie a Barcelonának, a "maradék" öt pont már egyáltalán nem ledolgozhatatlan.

"Örülök, hogy a szurkolóink hisznek abban, hogy meg tudjuk fordítani a bajnokságot. Azt gondolom, hogy ez nagyszerű" - mondta a hétfő egy hétfő esti sajtókonferencián Guardiola.

"Ugyanakkor nem változott a korábbi véleményen az elmúlt napokban, elkapni a Real Madridot nagyon nehéz lesz. Csak magunkra kell koncentrálnunk".

Az újságírók kérdőre vonták a trénert, amiatt, hogy a Sevilla elleni találkozón a csapata mindössze 30 percet futballozott, utána viszont lazábbra vette a figurát. "Az az helyzet, hogy kedden már újra mérkőzés vár ránk" - zárta rövidre a választ a Barcelona mestere.

A címvédő kedd este 21 órától az újonc Granadát látja majd vendégül a Nou Campban.