FA-kupa

Torres gólt szerzett, rögtön kettőt, simán nyert a Chelsea

Könnyedén nyert hazai pályán a másodosztályban szereplő Leicester ellen a Chelsea az FA-kupa negyeddöntőjében. A mérkőzésen október óta először eredményes volt Fernando Torres, a Kékek világ- és Európa-bajnok csatára is.

A Chelsea rögtön az első percekben nekiesett a másodosztály középcsapatának, és Gary Cahillnek köszönhetően az első negyedórában meg is szerezte a vezetést. A Boltontól a téli átigazolási szezonban érkezett védő egy szöglet után fejelt a kapuba, és első dolga volt fejére húzni a mezét, hogy megmutathassa, szurkol korábbi csapattársa, Fabrice Muamba egészségéért, akit a Bolton szombati meccsén kellett újraéleszteni, és akit kórházban kezelnek. (1-0)

A 18. percben egy kontránál Torres ment el a jobb szélen, középre passzolt, az ott érkező Kalou pedig begurította a labdát Kasper Schmeichel, a Manchester United egykori nagyszerű kapusa, Peter Schmeichel fia alatt. (2-0)

A Chelsea játékosai örülnek Gary Cahill góljának a Leicester elleni mérkőzésen az FA-kupában 2012-ben.

Egy ideig még fölényben játszott a hazai csapat, és több gólt is szerezhetett volna, ha Sturridge nem akart volna szokásához híven minden akciót egyedül befejezni, miután több védőt is kicselezett a jobb oldalon. A szélső azonban önző volt, így kimaradtak a lehetőségek. A félidő hajrájában már a Leicester volt a veszélyesebb, de a vendégek pontatlanok voltak a kapu előtt, így nem tudtak szépíteni.

A szünet után is jobban kezdett a Championshipben szereplő együttes, de idővel megint a hazaiak kerültek fölénybe. A 67. percben a nagyon agilisan játszó, a helyzeteket állandóan kereső Torres is meg tudta törni az őt sújtó átkot, és október 19-e óta először betalált. Egy jobbról jövő labdát vett át középen két védő között, és a jobb alsóba gurított. (3-0)

A Leicester Beckford góljával nem sokkal később szépített, de Torres a 85. percben újra eredményes volt. Ezúttal egy szöglet után mozgott szépen a rövid oldalra, ahonnan a hosszúba csúsztatott fejjel. (4-1)

Marshall révén újra gólt szereztek a vendégek, de az utolsó szó így is a Chelsea-é volt, amelyben Torres a hosszabbításban a bal oldalról befelé húzott, de nem próbált nehéz helyzetből lőni, hanem volt szíve passzolni, így Raul Meireles lőtt a tizenhatosról a kapuba. (5-2)

Szórakoztató mérkőzésen, szépen játszva harcolta ki tehát a négy közé jutást a Chelsea az FA-kupában.

FA-kupa
Negyeddöntő
Chelsea-Leicester City 5-2 (2-0)
gólszerzők: Cahill (12.), Kalou (18.), Torres (67., 85.), Meireles (90+1.), illetve Beckford (78.), Marshall (89.)