Juventus

Pirlo Fabrice Muambának ajánlotta a Fiorentina elleni győzelmet

A mezőnyben egyedüliként veretlen Juventus ötgólos győzelmet aratott a Fiorentina vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati esti mérkőzésén. A Zebrák középpályása, Andrea Pirlo a meccs után Fabrice Muambának, a Bolton Wanderers kritikus állapotban lévő játékosának ajánlotta a sikert.

"A gólokat a Bolton játékosának, Fabrice Muambának szeretnénk ajánlani, aki az életéért küzd. Mindannyian vele vagyunk, és bízunk benne, hogy mielőbb felépül" - nyilatkozta Pirlo, aki a negyedik találatot jegyezte.

Az egykori Zairében született, volt angol U21-es válogatott játékos a 41. percben, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró azonnal megállította a játékot, a 23 éves Muambát pedig percekig ápolták a pályán, megpróbálták újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden játékost lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a meccs nem folytatódik. Muambát azonnal kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják egy londoni klinikán.