NB I

Óriási kapushiba hozta a Loki sikerét a Vidi elleni csúcsrangadón

Hiába játszott egy félidőn keresztül sokkal jobban a Videoton, kapusának nagy hibája döntött a Debrecen elleni rangadón, így a Loki előnye továbbra is hat pont a tabella élén.

Sokkal veszélyesebben kezdett a Videoton, szögletekből és szélekről jövő beadásokból Nikolics és Caneira is veszélyeztetett, de előbb a védők blokkoltak, majd Novakovic is védett egyet. Később Gyurcsó szabadrúgásból lőtt kicsivel fölé, majd Nikolics újabb fejese után kellett Debrecen kapusának bravúrt bemutatnia.

Az első játékrész hajrájában kicsit csökkenteni tudta a nyomást a Loki, inkább a mezőnyben zajlott a játék, de azért az utolsó percben még Nikolics kiugrásánál és Tóth Balázs lövésénél is be kellett avatkoznia Novakovicnak.

A szünet után jócskán visszaesett a színvonal, kevesebb lett a helyzet, a Vidi hátulról próbált építkezni, de nagyon pontatlanul, ezt azonban a Debrecen sem tudta kihasználni. Már félórával a meccs vége előtt úgy tűnt, hogy akár 0-0-val is véget érhet a dolog.

A Debrecen játékosai örülnek a Videoton ellen szerzett góljuk után az NB I-ben 2012-ben.

A hazaiak kapusa, Mladen Bozsovics gondoskodott arról, hogy ne így legyen. Egy hazaadásnál cselezgetni kezdett a saját tizenhatosa előtt, elrúghatta volna a labdát, két, hozzá közel álló társának is passzolhatott volna, de ő a tőle elég messze várakozó Viníciust választotta, aki elől Coulibaly ellopta a játékszert, és 18 méterről az üres kapuba gurított. (0-1)

Paulo Sousa azonnal kettős cserével próbálta felpörgetni csapatát, de az egyik pályára küldött játékos, Torghelle Sándor kissé túlpörgöttnek látszott, gyorsan összeszedett egy sárgát, majd egy Kovács elleni vélt szabálytalanság után Szakállyal is kemény szócsatába keveredett - pedig a fiatal játékos egyértelműen csak eljátszotta, hogy bántották.

Annak ellenére, hogy a Videotonnak kellett volna gólt szerezni, a hajrá kezdetén a Debrecen birtokolta többet a labdát. Az utolsó percekben aztán még Walter Lee és Perics is közel került a gólszerzéshez, de egyikük sem tudott eredményes lenni, így győzött a listavezető, amelynek a címvédő előtt 12 pontra nőtt az előnye, miközben a második helyezett Győrhöz képest 6 egység a fórja.

OTP Bank Liga
20. forduló
Videoton FC - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 8120 néző, v.: Iványi
gólszerző: Coulibaly (64.)
sárga lap: Gyurcsó (2.), Oliveira (13.), Tóth B. (28.), Torghelle (69.), illetve Novakovic (32.), Nagy Z. (48.), Korhut (57.), Coulibaly (58.), Szakály P. (78.)
Videoton FC: Bozovics - Oliveira, Vinicius, Caneira, Szolnoki - Gyurcsó (Kovács I., 66.), Sándor Gy. (Peric, 86.), Mitrovic (Torghelle, 66.), Tóth B., Walter - Nikolics
DVSC-TEVA: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut - Bódi (Rezes, 62.), Varga J., Bouadla (Nikolic, 90.), Szakály P., Yannick (Ramos, 81.) - Coulibaly

Fotó forrása: www.vidi.hu