Futsal

Legyőzte a norvégokat a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott 2-0-ás félidő után 4-1-re legyőzte Norvégiát a két csapat első, ikrényi felkészülési mérkőzésén.

Az mlsz.hu tudósítása szerint a szerbek elleni vb-pótselejtezőre készülő magyar válogatott a norvégok elleni dupla meccsel hangol a március 28-i gyöngyösi tétmérkőzésre, az első összecsapást ma délután az ikrényi sportcsarnokban játszotta le a két együttes.

A találkozó előtt  Nagy Tamást 25., Harnisch Ákost 50. válogatottsága alkalmából köszöntötte Esterházy Márton az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke, valamint Ragadits Ferenc bizottsági tag. A mieink az 5. percben szereztek vezetést, egy villámgyors akció végén Gyurcsányi Zsolt passzolt a jobb szélről a bal oldalon érkező Dróth Zoltán elé, aki kapásból a jobb felső sarokba vágta a labdát (1-0). A folytatásban maradt a magyar fölény, Dróth két kapufát is szerzett, a másik oldalon Balázs Zoltánnak csupán egy nagy védeni valója adódott. A 17. percben a "berettyóújfalui sor" növelte az előnyt, Trencsényi János passzolt tökéletes ütemben Rábl Jánoshoz, aki egy csel után az üres kapuba helyezett (2-0).

A magyar válogatott a második félidőben is lendületesen, támadó felfogásban játszott, és a 25. percben egy bődületesen nagy góllal növelte előnyét: Lovas Norbert 12 méterről végzett el szabadrúgást, és nagy erővel az ellenfél kapujának bal felső sarkába lőtt (3-0). A 31. percben született meg a negyedik magyar gól, ekkor Dávid Richárd egy jó kiugratással lépett ki, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt (4-0). A végére maradtak a jó felépítésű játékosokból álló, fizikálisan erős norvég csapat percei, a hajrában Balázs Zoltán nagy védése után Hakan Haga elé került a labda, aki közelről nem hibázott, kialakította a 4-1-es végeredményt.

A remek hangulatú, telt ház előtt lejátszott mai meccsen két játékos is debütált a magyar válogatottban, a szombathelyi Halmos Máté és a vasasos Sámson Zoltán először kapott lehetőséget a csapatban.

A magyar és a norvég válogatott hétfőn 18 órától Szombathelyen is megmérkőzik egymással.