Indian Wells-i tenisztorna

Federer újra legyőzte Nadalt

  • VNA

Rogerer Federer nyerte a gigászok csatáját Indian Wellsben, aki vasárnap karrierje 19. ATP 1000-es versenyét nyerheti meg.

Az Indian Wellsben zajló férfi tenisztorna második elődöntője a vártnál kisebb csatát hozott. A harmadik helyen kiemelt Roger Federer ugyanis simán, 6-3, 6-4 arányban győzött nagy riválisa, Rafael Nadal ellen. A svájci játékos a kétszettes siker után életében negyedszer jutott be a döntőbe ezen a tornán. Az Indian Wellsben 2004-06 között sorozatban háromszor is győztes Federer az amerikai John Isnerrel találkozik a döntőben. A del Potro elleni negyeddöntőhöz hasonlóan Federernek most is rögtön az első adogatójátékában bréklabdával kellett szembesülnie, igaz most is hárította azt. Az egykori világelső svájci hamar elvette ellenfele adogatását, igaz Nadal gyorsan visszavette azt. Az első szett végére a szél is felerősödött, ami talán a spanyolt zavarta meg jobban.

Roger Federer ismét le tudta győzni Rafael Nadalt - Fotó: atptennis.com

A második szett harmadik játékában Federer ismét brékelt, így jó úton haladt a győzelem felé. A mérkőzés ugyan kis híján félbeszakadt eső miatt, de a vízcseppek megkegyelmeztek a feleknek, így a vonalak felszárítása után egy óra 31 perc alatt véget érhetett a találkozó. Ez volt a két kiváló játékos 28. találkozása az ATP-sorozatban, ahol Federer 10-18-ra szépített. A svájci teniszező ezzel a rekordnak számító 251. mérkőzését nyerte meg az ATP 1000-es sorozat tornáin, a vasárnapi fináléban pedig beállíthatja Nadal rekordját, aki 19 ilyen jellegű tornát nyert meg karrierje folyamán.

Federer ismét kiváló formába lendült, hiszen idén 21-2-es mutatója van, ráadásul a a tavalyi US Open elődöntője óta lejátszott 40 mérkőzéséből 38-at megnyert. Két veresége közül az egyik az Australian Open elődöntőjében Nadal ellen következett be, a másikat pedig a Davis Kupában éppen vasárnapi ellenfele, John Isner ellen szenvedte el.

ATP torna - Indian Wells (USA)
férfi elődöntők
(11) John Isner (USA) - (1) Novak Djokovics (SRB) 7-6, 3-6, 7-6
(3) Roger Federer (SUI) - (2) Rafael Nadal (ESP) 6-3, 6-4