Ausztrál Nagydíj

Ez a győzelem azt mutatja, milyen jó munkát végeztünk télen - Button

A McLaren brit pilótája, Jenson Button nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idénynyitó viadalát, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat. A második helyen a vb-címvédő német Sebastian Vettel végzett a Red Bullal, míg a harmadik Button csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton lett.

„Ez a győzelem nagyon sokat jelent nekem és a csapatnak is, azt mutatja, hogy milyen fontos volt a téli időszak. Már tegnap, az időmérőn is megmutattuk, hogy milyen jó munkát végeztünk Wokingban, ez a siker erőt ad nekünk, főleg azoknak, akik sokszor hajnalig dolgoznak az autón” – mondta a győztes Button a futam utáni sajtótájékoztatón.

„A csapat szólt, hogy nyomjam még nagyon az safety car utáni két kört, ezt sikerült is véghezvinnem, jól alkalmazkodtam a körülményekhez az elejétől a végéig” – tette hozzá, azt is elmondva, az pálya nagy kihívás elé állította a gumikat.

„Idén hat világbajnok van a mezőnyben, sok a versenyképes autó, nagyon izgalmas év elé nézünk, és boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az élménynek” – fogalmazott Button.

„Úgy gondolom, a safety car nélkül is nagyon közel kerültem volna Lewishoz, e nélkül is összeakaszkodtunk volna, de kétségtelen, hogy segített nekem a biztonsági autó. Fantasztikus futam volt, meglepődtem Nicón, jól elcsípte a rajtot belső íven, nem volt választási lehetőségem, hogy merre menjek, ő megelőzött, és két Mercedes volt előttem, aztán megelőztem Nicót, Michael volt előttem, hibáztam, lesodródtam a pályáról, aztán ő ugyanezt csinálta legközelebb előttem… majd kezdtem utolérni a McLareneket – értékelte teljesítményét az „ezüstérmes” Vettel. – Gratulálok nekik, Jensont ma nem lehetett megelőzni, nem volt esélyem arra, hogy megfogjam. Összességében elégedett vagyok, tegnap talán nem sokan gondolták volna, hogy ilyen pozícióban zárok. Nagyon közül vagyunk a két McLarenhez, az autó nagyon ígéretes.”

„Ez nem az én napom volt – helyeselt a riporter kérdésére a pole pozícióból a harmadik helyen záró Lewis Hamilton. Gratulálok Jensonnak és a csapatnak is, kiváló munkát végeztek a télen. De még nagyon sok futam van hátra, várom ezeket.”