FA-kupa

Az ex-boltoni Cahill a Chelsea-ben szerzett gólját ajánlotta Muambának - videó

Gary Cahill szerezte a Chelsea-Leicester FA-kupa mérkőzés első gólját, és a Bolton Wanderers korábbi játékosa a meze alá felvett póló feliratával üzent a szombaton a pályán újraélesztett egykori csapattársának, Fabrice Muambának.

Cahill pólóján a "Pray 4 Muamba" azaz egy kis szójátékkal az "Imádkozzatok Muambáért" volt olvasható. A játékvezető szerencsére megértő volt a különleges helyzetben, és nem figyelmeztette a játékost a meze felhúzásáért és a feliratos pólóért. Reméljük, a szövetség illetékesei sem lesznek vaskalaposok.

Az egykori Zairében született, volt angol U21-es válogatott Muamba a 41. percben, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró azonnal megállította a játékot, a 23 éves Muambát pedig percekig ápolták a pályán, megpróbálták újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden játékost lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a meccs nem folytatódik. Muambát - aki egy gyermek édesapja - azonnal kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják egy londoni klinikán, az állapota kritikus.

A szombati meccsen a Bolton kapuját Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor az eset történt.