Angol foci előzetes

A United megléphet a Citytől, a Chelsea az FA-kupában menetelhet

Vasárnap folytatódik a bajnoki mérkőzésekkel és FA-kupa-negyeddöntőkkel tarkított futballhétvége Angliában. A Premier League-ben a címvédő Manchester United az utolsó előtti Wolverhampton Wanderers otthonában szerepel vasárnap, s ha nyer, négy ponttal elhúz városi riválisától, a második Citytől. A Chelsea másodosztályú ellenféllel, a Liverpool a Stoke Cityvel szemben harcolhatja ki hazai pályán az elődöntőt a kupában.

Wolverhampton-Manchester United 14:30
Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 2

A bilbaói csúfos (és kettős) vereséggel a Vörös Ördögök kiestek az Európa Ligából, "végre" csak a Premier League-re koncentrálhatnak. A négy forduló óta veretlen Wolves otthonában kötelező begyűjtenie a három pontot Ferguson fiainak, annál is inkább, mivel a városi rivális és a tabellán mögöttük egy ponttal lemaradó City szerdán rangadót játszik a Chelsea-vel, a kékmezesek pontvesztése, esetleg veresége esetén növelhetik előnyüket az élen.

Terry Conner csapatában Karl Henry térdsérüléssel bajlódik, a a Tottenhamtől kölcsönzött védő, Sébastien Bassong várhatóan vállalja a játékot. Sir Alex a bilbóinál minden bizonnyal acélosabb csapatot küld pályára, de Phil Jones hiányozni fog influenza miatt. A nagy visszatérő Antonio Valencia lehet, az ecuadori szélső egy hónapja sérült meg.

Az Old Traffordon gálázott a United - Fotó: AFP

A United decemberben 4-1-re nyert, de az előző szezonban a farkasok meglepték a gyárvárosiakat hazai pályán (2-1) - nem mehetnek biztosra azért Rooneyék, akkor az a kudarc 29 meccses bajnoki veretlenségi sorozatot szakított meg, s az volt az MU első veresége az idényben. Az utolsó előtt Wolves az elmúlt 14 fordulóban mindössze egyszer nyert, míg a címvédő az utóbbi nyolc körben csak két pontot vesztett.

Chelsea-Leicester (II.) Hathárom-tipp: 1

A Chelsea csodát téve fordított a Napoli ellen és bejutott a nyolc közé a BL-ben, és bár ellenkező esetben is a Kékek lettek volna a toronymagas esélyesek a másodosztályú Leicester elleni párharcban, Lampardék Roberto Di Matteóval szárnyakat kaptak, így az előjelek alapján ujjgyakorlatnak kell lennie a negyeddöntőnek. Mivel a Tottenhamen és a Liverpoolon kívül a nagycsapatok már rég búcsúztak a sorozattól, a Chelsea az FA-kupával (is) "megmentheti" szezonját, persze, ki tudja,hogy a BL-ben hol a vége. A Leicester legutóbb magabiztos győzelmet aratott a Birmingham ellen a Championshipben, de idegenben nem túl acélos ebben a szezonban Nigel Person gárdája, a londonaik pedig 22 meccse veretlenek otthon a kupában, ha a tavalyi büntetőpárbajban való kiesését nem számítjuk (az Everton ment tovább tizenegyesekkel a Stamford Bridge-en).

Di Matteo biztosan változtat a kezdőcsapaton a Napoli elleni felálláshoz képest, a 120 perces drámai mérkőzés sokat kivett a játékosokból. Raúl Meireles letöltötte eltiltását, akárcsak az ellenfélnél az ex-liverpooli Paul Konchesky. A Chelsea legutóbb 2007 októberében csapott össze a Rókákkal a Ligakupában, és 4-3-ra győzött.

FC Liverpool-Stoke City 17:00 Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 1

A Vörösök négy vereség után a lehető "legjobb" ellenféllel szemben tudtak újra győzni a PL-ben, a városi ellenség Evertont verték szerdán 3-0-ra. A Stoke kellemetlen ellenfélnek ígérkezik, de Kenny Dalglish csapatának a szezonban jól megy a kupákban (A Carling Cup-ban meg sem állta a végső sikerig).

A Fazekasokkal idén már negyedszer csap össze a Liverpool, a bajnokságban Stoke-on-Rentben hazai győzelem született (1-0), Az Anfielden döntetlen (0-0), A Ligakupában Suárez volt a hős idegenben (2-1). A két csapat az FA-kupában 1988-ban találkozott legutóbb, akkor a Liverpool győzött (megismételt mérkőzésen. Érdekesség, hogy a Liverpool negyedszerre is hazai pályán lép fel az idei sorozatban, míg a Stoke csak idegenben játszott eddig.

A hazaiaknál az Everton ellen nem szerepelt Craig Bellamy válthatja Carrollt, a védelemből viszont még mindig hiányzik Glen Johnson és Daniel Agger.

Tony Pulis Ricardo Fullert nem vihati magával a Mersey-partjára, a jamaicai csatár piros lapot kapott a Chelsea ellen egy hete, Londonban egygólos vereséget szenvedett az együttes.