Serie A

A Napoli fejben Londonban ragadt, majdnem kikapott Udinében

Sokáig nem volt köze a Napolinak az Udinese elleni rangadóhoz a Serie A 28. fordulójában, de a hajrában felpörgő Cavani vezérletével végül pontot mentett a szerdán a BL-ből hosszabbításos meccsen kieső együttes.

Ahogy az várható volt, a két csapat hétközi nemzetközi kupameccsei megtették a hatásukat, elsősorban a Napoli emésztette meg nehezen a Chelsea elleni hosszabbításos BL-kiesést. A vendégeknek voltak ugyan lehetőségeik az első percekben, de idővel az Udinese kezébe vette az irányítást, és helyzeteket is tudott kialakítani.

A 24. percben Pinzi megpattanó lövése még a kapu mellé vágódott, de a 28. minutumban Fabbrini jobb oldali beadására ugyanő már pontosan - és több méteres körben teljesen egyedül - érkezett, és a hálóba passzolt. (1-0)

A nápolyiak nem tudtak reagálni a gólra, és a szünetig megmaradt a hazaiak fölénye. Sőt, a szünet után növelték az előnyüket is, miután egy bal oldali beadást Pinzi a kapufára fejelt, a kipattanó utáni Di Natale-lövést pedig De Sanctis már a gólvonalon túl tudta csak összeszedni. (2-0)

Édinson Cavani örül az Udinese-Napoli mérkőzésen szerzett két góljának 2012-ben.

Nem sokkal a gól után Fabbrini második sárga lapja miatt az Udinese emberhátrányba került, és ez - ha nem is azonnal - meglátszott a meccs alakulásán.

A 73. percben a játékvezető kétes szituációban tizenegyest ítélt a Napoli javára, miután Domizzi Cannavaro hónaljába "szorulva" kézzel ért a labdához. A büntetőnél Cavani arra számított, hogy Handanovic elugrik, de nem tette, így az uruguayi csatár bokán lőtte a kapust.

Nem sokkal később javítani tudta a hibáját, egy szabadrúgást a rosszul felállított sorfal mellett szépen tekert a hálóba. Handanovic ezúttal nem tudta kitalálni a gondolatát, a másik oldalra indult. (2-1)

Erre az időszakra már "odaért" a meccsre fejben is a Napoli, óriási volt a nyomás a hazaiakon, és a 85. percben Cavanit egyedül is hagyták a bal oldalon, ő pedig egy szöktetés után a hálóőr lába között, a kapufát is segítségül hívva a hálóba lőtt. (2-2)

A játék képe a hátralévő percekben sem változott, a Napoli folyamatosan az Udinese kapuja előtt tartotta a labdát, de újabb gól nem született, döntetlennel ért véget a meccs, így a két csapat maradt azonos pontszámmal a 4-5. helyen, de a délután kikapó Laziót így is egy pontra megközelítették.

Serie A
28. forduló
Udinese-Napoli 2-2 (1-0)
gólszerzők: Pinzi (28.), Di Natale (52.), illetve Cavani (81., 85.)
kiállítva: Fabbrini (60.) - Udinese