Indian Wells-i tenisztorna

Nadal legyűrte Nalbandiant, következik az újabb klasszikus

Rafael Nadal nagy csatában, szetthátrányból fordítva legyőzte az argentin David Nalbandiant, ezzel bejutott a legjobb négy közé az Indian Wells-i tenisztorna 4,7 millió dollár összdíjazású férfi versenyében.

Két volt világelső csap össze Rafael Nadal és Roger Federer személyében az Indian Wells-i tenisztorna 4,7 millió dollár összdíjazású férfi versenyének elődöntőjében

Nalbandian a második szettben 5:4-es vezetésnél két pontra volt a győzelemtől, de Nadal visszajött a meccsbe, fordított, a döntő felvonásban pedig az argentin már nem tudott mit kezdeni játékával.

Roger Federer két sima játszmában vert egy másik argentint, Juan Martín Del Potrót, így az elődöntőben következik a a Nadal-Federer história újabb, 28. fejezete. A másik ágon a címvédő és világelső Novak Djokovics az amerikai John Isnerrel csap össze.

A nőknél a világranglista első két helyezettje jutott a döntőbe, az éllovas Viktorija Azarenkát nem tudta megszorongatni a német Angelique Kerber, a fehérorosz versenyző idén 22. alkalommal nyert. A fináléban Marija Sarapovával találkozik, aki az Australian Open döntőjében lemosott a pályáról. Az orosz hölgy az első szettet 6:4-re nyerte a szerb Ana Ivanovics ellen, a második játszma elején Ivanovics csípősérülés miatt eladta a mérkőzést.

Eredmények:
Férfiak (4,7 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Federer (svájci, 3.)-Del Potro (argentin, 9.) 6:3, 6:2
Nadal (spanyol, 2.)-Nalbandian (argentin) 4:6, 7:5, 6:4
Korábban:
Djokovic (szerb, 1.)-Almagro (spanyol, 12.) 6:3, 6:4
Isner (amerikai, 11.)-Simon (francia, 13.) 6:3, 1:6, 7:5
 
Nők (4,5 millió dollár összdíjazás), elődöntő:
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Kerber (német, 18.) 6:4, 6:3
Sarapova (orosz, 2.)-Ivanovics (szerb, 15.) 6:4, 0:1-nél Ivanovics feladta