Angol foci

Bogdánék kupabravúrra készülnek a White Hart Lane-en

A hétvégén bajnoki és FA-kupa-mérkőzéseket is rendeznek Angliában. Szombaton Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Tottenham otthonában kísérli meg az elődöntőbe jutást a kupában. A West Bromwich Albion (Gera Zoltán, Fülöp Márton) a sereghajtó Wigannél szerepel a Premier League-ben.

Everton-Sunderland
Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 1

Mindkét csapat két kulcsembere nélkül kénytelen kiállni a másik ellen: a liverpooliaknál Darron Gibson és Steven Pienaar sérült, a Fekete Macskáknál Lee Cattermole és Stephane Sessegnon eltiltásukat töltik. Érdekesség, hogy az Everton és a Sunderland is előbbi városi riválisa, a Liverpool ellen játszotta legutóbbi mérkőzését, előbbi kikapott (0-3), utóbbi győzött (1-0) a Vörösök ellen. Az FA-kupában legutóbb a 2004-2005-ös szezonban sorsolták össze a két klubot, akkor a 32 között a "Stolverkosok" nyertek és mentek tovább (3-0-al) - összesítésben ez lesz a 12. kupatalálkozója a feleknek. A kétszeres győztes Sunderland 2004 óta először jutott a legjobb nyolc közé, az Everton 2009-ben a Chelsea ütötte el története hatodik kupasikerétől.

Tottenham-Bolton Hathárom-tipp: 1

A Bolton 2004 óta nem tudott nyerni a White Hart Lane-en, és most is az esélytelenek nyugalmával készül Londonba, bár Owen Coyle bízik benne, hogy a Bolton felborítja a papírformát. "Szeretnék megismételni a múlt szombati teljesítményt és eredményt (akkor a Bolton 2-1-re legyőzte a QPR-t a PL-ben - a szerk.). Nincsenek ugyanakkor illúzióink, a fő cél természetesen továbbra is a Premier League, és a bentmaradás, de bízom benne, hogy tovább tudunk menetelni az FA-kupában, és bekerülünk a négy közé a legnagyobb nemzeti kupasorozatban" - mondta a menedzser.

A Bolton a Tottenham otthonában vívná ki az elődöntőt.

A Wanderers tavaly bejutott az elődöntőbe a sorozatban, akkor a Stoke állta útját az elődöntőben. A Spurs ősszel simán nyert a "Csülkösök" ellen a bajnokságban (3-0), akárcsak a legutóbbi kuparandevún 2010 februárjában (4-0).