FA-kupa

Bogdán csapattársát életveszélyes állapotban vitték le a pályáról

A Tottenham-Bolton FA-kupa mérkőzés első félidejének végén hosszas ápolásra szorult Fabrice Muamba, a vendégek játékosa, akit hordágyon vittek le a pályáról.

Fabrice Muamba a Tottenham-Bolton meccs 41. percében esett össze, és hosszas ápolásra szorult, ami alatt a mérkőzés közvetítésének rendezője aggódó játékostársak - köztük Bogdán Ádám -, nézők, edzők és a játékvezetők arcát vágta be.

A videó a nyugalom megzavarására alkalmas felvételeket tartalmaz

A 23 esztendős, a mai Kongói Demokratikus Köztársaságban született angol utánpótlás-válogatott játékost hordágyon vitték le a pályáról, Howard Webb pedig félbeszakította a mérkőzést.

A BBC Radio 5 vezető labdarúgó-kommentátora, Ian Dennis azt közölte, hogy küzdenek a labdarúgó életéért.

Az ESPN riportere szerint Fabrice Muambát az őt kórházba szállító mentőautóban próbálták újraéleszteni. A játékost a Bolton menedzsere, Owen Coyle, és a csapatkapitány, Kevin Davies kísérte a kórházba.

A Bolton Wanderers hivatalos honlapján is bejelentette a játékos kórházba szállítását.

"Jermaine Defoe teljesen zavarodottnak tűnt. A szurkolók is totális sokkban voltak. Én még sosem láttam ehhez hasonlót focipályán" - reagált az esetre Kevin Keegen, korábbi kiváló játékos, angol szövetségi kapitány, futballedző.

A Premier League legnagyobb sztárjai a Twitteren próbálták biztatni a fiatal játékos.

Talán a legkevésbé fontos, de a meccs 1-1-es állásnál szakadt félbe.

Az eset után jó két órával előbb az angol sajtóorgánumok közölték, hogy Muamba állapotát stabilizálták, majd ezt a klub is megerősítette.