Bundesliga

A Dortmund hozta a kötelezőt, a Mönchengladbach nyert Leverkusenben

A Bundesliga 26. fordulójában a Borussia Dortmund 1-0-ra legyőzte a Werder Brement, míg a Bayer Leverkusen otthon kikapott a Borussia Mönchengladbachtól.

Lewandowski ezúttal nem talált be - Fotó: AFP

A Borussia Dortmund-Werder Bremen mérkőzésen a vendégek legjobb játékosa, Claudio Pizarro eltiltása miatt nem szerepelhetett a vendégeknél. Helyette Rosenberg kapott lehetőséget, a hazaiaknál pedig ismét Lewandowski feladata volt a gólszerzés. A 8. percben mégsem ő, hanem Kagava talált be, aki Gündogan önzetlen passzát fejelte a kapuba 5 méterről (1-0). A 24. percben növelhette volna előnyét a hazai együttes, ám Kagava lövését ezúttal a kapufára tolta Mielitz. Tíz perccel az első félidő vége előtt egy újabb kapufa, Schmelzer beívelés után Kehl fejese a felső lécről pattant le. A fordulás után is az ázsiai középpályás volt a legveszélyesebb, 7 méterről szemben a kapuval azonban nem találta el jól a labdát. A BVB így is magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

A Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach kisrangadón Schwaab óriási hibája után Reus jobb alsóban kikötő góljával kerültek előnybe a vendégek. Negyedórával a találkozó vége előtt Kiessling 9 méterről egyenlített. A hajrá azonban ismét a vendégeké volt, Camargo lövése döntött a három pontról.

Az FC Augsburg-FSV Mainz 05 mérkőzésen Szalai Ádám eltiltása miatt nem szerepelhetett, Stieber Zoltán a kispadon kapott helyet. A vendégek így is megszerezték a vezetést, Allagui a rövid saroknál volt eredményes. Két perccel az első félidő vége előtt Koo 18 méteres lövésével egyenlítettek a hazaiak. A fordulás után az újonc fordított: Langkamp fejelt a kapuba zavartalanul.


A Hamburger SV-SC Freiburg meccsen a vendégek jutottak előnyhöz: Schmid szabadrúgása után Flum talált be a kapuba. A hamburgi közönség legnagyobb döbbenetére Caligiuri kapáslövésével már kettő volt a Freiburg előnye. A második félidőben végleg eldőlt a találkozó: Makiadi 11 méterről lőtte ki a jobb sarkot. Negyedórával a vége előtt még Ilicevic szépíteni tudott, de maradt a vendéggyőzelem.


Az 1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg találkozón a mostanában remek formát mutató hazaiak Esswein szöglete után Didavi fejesgóljával szereztek vezetést. Negyedóra elteltével azonban jött az egyenlítés, szintén fejesből: Schäfer beadását Mandzukic bólintotta a kapuba. A horvát támadó ezt követően egy gólpasszt is kiosztott, Helmes lövése pedig utat talált a bal sarokban. A fordulás után ismét Helmes talált be, ezúttal bal lábbal volt eredményes, így könnyen nyert Felix Magath együttese.

Német bajnokság
26. forduló
Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 1-2
Gólszerző: Kiessling (75.) ill. Reus (7.), Camargo (88.)
Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-0
Gólszerző: Kagava (8.)
FC Augsburg-FSV Mainz 05 2-1
Gólszerző: Koo (43.), Langkamp (51.) ill. Allagui (36.)
Hamburger SV-SC Freiburg 1-3
Gólszerző: Ilicevic (75.) ill. Flum (20.), Caligiuri (43.), Makiadi (72.)
1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg 1-3
Gólszerző: Didavi (9.) ill. Mandzukic (15.), Helmes (24., 53.)