Premjer Liga

Többek között Huszti hatalmas góljával verte simán a Zenit Dzsudzsákékat

Nagyon simán legyőzte idegenben a listavezető Zenit Szentpétervár a Dinamo Moszkvát az orosz bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott, a vendégeknél Huszti Szabolcs szintén jegyzett egy asszisztot, ami után egy hatalmas szabadrúgásgólt is szerzett.

Nagyon rossz talajú pályán játszottak a csapatok, amelyhez a Huszti Szabolcsot a kispadra nevező Zenit sokkal jobban alkalmazkodott. A Dzsudzsák Balázzsal kezdő Dinamónál nagyon sok volt a pontatlanság mezőnyben, a csatárokhoz nem tudták eljuttatni a labdát, hátul pedig nagy hibákat vétettek.

Ebből két gyors gólt is kaptak az első negyedóra végén, amikor előbb egy szöglet után kínálták fel fejesre a labdát Criscitónak, aki a kapuba bólintott, majd a középkezdés után labdát vesztettek a félpályánál, és a meginduló Kerzsakov nagy gólt lőtt távolról a léc alá. (0-2)

Még az első félidőben nőtt a vendégek előnye, miután Arsavin passzából Szemak "keresztülsétált" a hazai védelmen, és a bal alsóba gurított. (0-3)

A szünetben kettőt cseréltek a moszkvaiak, de csak nagyon lassan javult fel a játékuk. A második játékrész közepe táján már több helyzetük volt, és egy szabadrúgás után Kurányi meg is szerezte a szépítő találatot, miután Dzsudzsák remekül ívelt a fejére. (1-3)

Eddigre a Zenitben már pályán volt Huszti Szabolcs, aki főszerepet követelt magának a hajrában. A 75. percben remekül tekert Kerzsakov elé balról, a csatár pedig fejjel szerezte a második gólját. (1-4)

Kicsivel később a magyar középpályás maga is eredményes volt, egy távoli, középen kiharcolt szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt a Dinamo kapujának jobb felső sarkába. (1-5)

A Zenit ezzel Dzsudzsákékkal szemben 11 pontosra növelte az előnyét, de a második helyezett, hétfőn pályára lépő CSZKA Moszkva előtt is 9 egység a szentpéterváriak fórja.

A magyar játékosok gólpasszai és Huszti gólja 3:00-tól

 

Premjer Liga
35. forduló (5. forduló a rájátszásban)
Dinamo Moszkva-Zenit Szentpétervár 1-5 (0-3)
gólszerzők: Kurányi (72.), illetve Criscito (13.), Kerzsakov (14., 75.), Szemak (24.), Huszti (79.)