Öttusa

Nem tűnik nagynak a baj a kvótás Kovács Sarolta térdében

  • MTI

Az elvégzett vizsgálatok eddigi eredményei alapján valószínűsíthető, hogy nem komoly a térdsérülése a már olimpiai kvótás öttusázó Kovács Saroltának.

A tavaly világbajnoki ezüstérmes sportoló a múlt héten a selejtezőben visszalépett az egyesült államokbeli Világkupa-versenytől, mert a vívás során fájdalmat érzett a bal térdében.

"Korábban nem volt gond, az elutazás előtti napon éreztem először, hogy valami nincs rendben, aztán a selejtezőben romlott a helyzet, ezért döntöttem úgy, hogy nem folytatom" - mondta az MTI érdeklődésére Kovács Sarolta.

Az észak-karolinai Charlotte-ban rendezett idei első Vk-viadalt követően hazautazott - ez az eredeti tervben is így volt -, s vizsgálatokon esett át.

"A röntgenen nem láttak semmit, és bár az MR-eredmények kiértékelése csak hétfőre-keddre lesz végleges, annyit már mondtak nekem, hogy komoly elváltozás nem látszik, valószínűleg nem lesz szükség műtétre. Egyelőre pihentetnem kell a térdemet, aztán majd eldől, hogyan folytatódik a kezelés" - tette hozzá.

A közelmúltban egy másik, már kvótás öttusázónak akadt hasonló gondja. Kasza Róberten múlt csütörtökön kisebb artroszkópiás műtétet végre is hajtottak, mivel hetek óta visszatérően fájt a térde.

A Vk-sorozat múlt heti első fordulóját követően ezen a héten már a második verseny zajlik, mégpedig Rio de Janeiróban.