Skót bajnokság

Chicagói tulajdonosa lehet a becsődölt Glasgow Rangersnek

Egy amerikai befektetőcsoport bejelentette, hogy ajánlatot tett a skót Premier League nagycsapatáért, a Glasgow Rangersért, amely februárban került csődeljárás alá.

Az 54-szeres skót bajnok Rangersnek hitelezői felé fennálló tartozásai miatt kellett csődbiztost kérnie, és emiatt tízpontos levonással büntették a bajnokságban az együttest, valamint elindult az új befektetők keresése is.

A Glasgow Rangers szurkolója feszít ki egy klubot támogató transzparenst az együttes bajnoki mérkőzésén 2012-ben.

Több jelöltről is tudnak, akik szeretnék megvásárolni a klubnál, közülük egy chicagói székhelyű csoport és az úgynevezett Blue Knights (Kék Lovagok) konzorcium tűnnek a legkomolyabb kérőknek. Egyelőre csak előbbi csoportosulás tette meg a "tétjét", de a Rangers korábbi elnöke nyilatkozata alapján jobban bízik a Lovagokban, akiknek vezetője a klub egykori igazgatója, Paul Murray.

"Minden tiszteletem Paulé, ő biztosan a legjobbat akarja a klubnak, igazi Rangers-érzelmű ember" - mondta Sir David Murray, aki azt is elmondta, hogy ő maga nem szeretne visszatérni az egyesülethez, maximum csak tanácsadóként segítené az újjáépítést.