London 2012

Alex Zanardi elindul a paralimpián

  • VNA

A mindkét lábán amputált egykori autóversenyző most kerekesszékkel versenyez - ebben a szakágban pedig indulni akar a londoni paralimpián.

Tizenegy évvel horror balesete után újra az újságok címlapjára kerülhet az olasz Alessandro Zanardi. A 45 esztendős egykori autóversenyző ugyanis el szeretne indulni a londoni paralimpián. Az egykori remek autóversenyző a lausitzi autóverseny pályán szenvedett súlyos balesetet még 2001-ben, melynek következtében hétszer is újra kellett őt éleszteni, majd mindkét lábát térd felett amputálni kellett. Később elkezdett kerekesszékkel versenyezni, ahol komoly sikerei is voltak, tavaly novemberben például megnyerte a legendás New York maratoni versenyét saját kategóriájában.

Alex Zanardi egy 2007-es maratonin érzett rá a kerekes székes versenyzés szépségeire - Fotó:bbc.co.u

"Számomra most abszolút elsőbbséget élvez a paralimpia, mindent az ottani szereplésnek rendelek alá. Minden olyan versenyt kihúzok a programomból , amely ütközik a paralimpiával vagy akadályozza az arra történő felkészülésemet" - írta honlapján Zanardi, aki számára szeptember elején (5-7. között) rendezik majd a paralimpiai versenyeit.