Férfi kézilabda

A meccsek elején nem nagyon megy a játék - Pérez Carlos

Az MKB Veszprém átlövője mindenképpen befejezi válogatottbeli pályafutását a londoni olimpia után.

Pérez mindenképpen befejezi a válogatottban - fotó:telesport

Hosszú szünet után újra a magyar kézilabda-válogatottat erősíti Pérez Carlos. A kubai származású játékos túl a 40 éves koron is felveszi a versenyt a fiatalokkal. Az átlövő most a londoni olimpiára készül.

"Előbb még meg kell szerezni a göteborgi kvalifikációs tornán az olimpiára szóló repülőjegyet - hűtötte le a kedélyeket az MKB Veszprém átlövője a Borsnak. - Bevallom, mostanában már előfordul, hogy a meccsek elején nem nagyon megy a játék, de aztán lassan bemelegszem. Hiába, érzem már az évek súlyát…"

Pérez már nincs annyi ideig egyfolytában a pályán, mint öt-hat évvel ezelőtt, de azért még mindig hasznára válik a csapatnak. Veszprémben nem egy meccset az ő klasszisa dönt el.

"Ez csapatjáték, egyedül nem lehet nyerni, bár mint mindenkinek, nekem is jólesik az elismerés - jegyezte meg a játékos. - Rám inkább azért van szükség, hogy példa legyek a fiatalok előtt. Lám, itt van egy játékos, aki negyven felett is odateszi magát. Számomra pedig újabb kihívást jelent az olimpia, a pályán valósággal megfiatalodom. Csak a meccsek után érzem, hogy már több mint kétszer húsz vagyok. Ezért ha kijutunk Londonba, ha nem, én befejezem. Legalábbis a válogatottban…"