NBA

A kiscsapatok ellen jól megy a Dallasnak

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján mindösszesen öt találkozót rendeztek a cserestop miatt. A nap legérdekesebb momentuma az lett, hogy Dwight Howard végül maradt Orlandóban, a hónapok óta tartó pletykálgatások ellenére.

Nowitzkiék védekeznek

Nem mondhatni a Dallasra, hogy kirobbanó formában van, de a kötelező győzelmek továbbra sem okoznak gondot a címvédőnek. A Mavericks két nappal a Washington elleni győzelem után a ligautolsó Charlotte Bobcatst fogadta, és ha nem is túl meggyőzően, de sikerrel vették a legújabb akadályt.

Köszönhető ez legfőképp Dirk Nowitzki 27 pontjának, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapata feljöjjön abból a tizennégy pontos hátrányból, melyet a második negyed folyamán szedtek össze. Végül ha öt ponttal is, de megnyerték a mérkőzést a texasiak, és azzal is dicsekedhetnek, hogy eddig mind a tizenöt Bobcats elleni találkozójukból győztesen kerültek ki az elmúlt évek során.

Az Oklahoma City Thundernek nem jelentett gondot a Denver Nuggets idegenben, a szokásos duó, Kevin Durant és Russell Westbrook ponttermékeny teljesítményének köszönhetően. A találkozót megelőzően a Denver megvált Nene szolgálataitól, akit Washingtonba küldtek JaVale McGee-ért és Ronny Turiafért, miután sérülékenysége és az újonc Kenneth Faried megbízható játéka miatt feláldozhatóvá vált a decemberben a Denverrel hosszabbító játékos.

Ha már Washington, a Wizards nyert a Hornets otthonában, igaz még Nene nélkül. John Wall vitte a prímet a vendégeknél, 26 pontjával és tizenkét asszisztjával, de Roger Mason is szezoncsúcsot döntött tizenkilenc pontjával. Ez volt csupán a tízedik győzelme a Washingtonnak az idényben.

Hosszabbítás döntött a Utah és a Minnesota összecsapásán. Paul Millsap és Gordon Hayward állították fel a Jazzt a padlóról, Hayward az utolsó negyedben és a hosszabbításban tizennyolc ponttal gyarapította a csapata pontszámát, míg Millsap a rendes játékidő utolsó percében több kulcsfontosságú mozzanattal járult hozzá, hogy kiegyenlítsen a Jazz. A végén el is dönthette volna, azonban a próbálkozása kijött a gyűrűről, már-már hihetetlen módon, de végül ez nem bosszulta meg önmagát a ráadásban.

A Phoenix az All-Star óta bukdácsoló Los Angeles Clippers otthonában vívta ki a győzelmet, méghozzá úgy, hogy Steve Nash és Grant Hill, azaz a Suns legjobb játékosai fel sem öltöztek a játékra. Mindez nem zavarta Shannon Brownt, aki szezoncsúccsal, 21 ponttal távozott a mérkőzésről, és az utolsó másfél percben négy szabaddobást is értékesített.

NBA
csütörtöki játéknap
New Orleans Hornets - Washington Wizards 89-99
Dallas Mavericks - Charlotte Bobcats 101-96
Denver Nuggets - Oklahomy City Thunder 90-103
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 111-105 h.u.
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 87-91