Női kézilabda BL

Rózsahimlős játékos a Győr magabiztos ellenfelénél

Az Oltchim Valcea korábbi elnöke szerint a román együttesnek legalább 50 százalék esélye van a második csoportkör nagy részében remeklő Győri Audi ETO KC ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A magyar bajnok ellenfelénél ugyanakkor nehezíti a felkészülést, hogy rózsahimlő ütötte fel a fejét.

A Győr és a Valcea Romániában játssza az elődöntős párharc első mérkőzését április 1-jén, a visszavágót pedig április 7-én rendezik Veszprémben, a Veszprém Arénában. A BL középdöntős körének első fordulóiban mutatott játéka alapján a magyar együttes általános vélekedés szerint esélyesebb, de az ellenfél természetesen szintén a döntőbe szeretne jutni.

Ioan Gavrilescu, a klub korábbi elnöke szerint bőven van is esélyük a továbbjutásra: "Nem értek egyet azzal, hogy a magyar alakult egy szupercsapat lenne. A Valceának legalább 50 százalék esélye van a továbbjutásra. Ha hazai pályán legalább ötgólos győzelmet aratnak, akkor majdnem tovább is jutottak" - idézi a sportvezetőt a handball.hu.

Ugyanakkor nem zavartalan a Valcea felkészülése, hiszen az együttes balátlövője, Marija Jovanovic vállsérülést szenvedett, Adina Meirosut pedig a rózsahimlő vírusa fertőzte meg.

"Azonnal elkülönítettük a játékost, hogy ne fertőzhesse meg a csapattársait. Még csak az hiányozna az elődöntő előtt!" - nyilatkozta Radu Voina vezetőedző.