Bajnokok Ligája

Napoli, micsoda fájdalom! - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Az olasz lapok egyöntetű szomorúsággal fogadták, hogy a Napoli kétgólos előnyből összesítésben vereséget szenvedett a Chelsea-től, és így nem jutott a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé.

A La Gazzetta dello Sport 2012. március 15-én megjelent számának címlaprészlete, rajta a Chelsea-Napoli mérkőzéssel foglalkozó cikkel.

"Köszönjük Napoli, te megpróbáltad" - a La Gazzetta dello Sport csütörtöki címlapja pontosan érzékelteti azt a keserűséget, amely a Napoli Bajnokok Ligája búcsúja után jellemezte az olasz sportsajtót. Az első meccs 3-1-es győzelme - illetve az Inter kiesése után - szinte mindenki biztos volt abban, hogy a Milan mellett a Napoli ott lesz negyeddöntőben. Erre jött a súlyos, 4-1-es londoni vereség.

"Nem fontos, hogy milyen módon estünk ki. A  Chelsea jutott be a nyolc közé, méghozzá nagyobb rutinjának köszönhetően. Ők már évek óta a BL-ben szerepelnek, nekünk pedig ez volt az első szezonunk. Tapasztalatszerzésnek jó volt a meccs. Az viszont biztos, hogy ez a vereség nem egy korszak végét, hanem sokkal inkább egy új, sikeres időszak kezdetét jelenti" - nyilatkozta a szerdai vereség után Aurelio De Laurentiis a nápolyi klub elnöke.

"Büszkén esett ki a Napoli, Inler gólja nem volt elég" - írta első oldalán a Corriere dello Sport. A római lap a vereség egyik okaként a rengeteg védekezésbeli hibát említette, és ha belegondolunk a négy kapott gólból, kettő tényleg elkerülhető lett volna. Cavani 12. percben - még gól nélküli döntetlennél - kihagyott helyzetét pedig nem is említettük.

"Napoli, micsoda fájdalom!" - ezzel a címmel már a csütörtöki Tuttosport jelent meg. A közismerten Juventus-párti lap első oldalán természetesen nem a déliek kiesésével foglalkozott a legnagyobb terjedelemben, hanem Arturo Vidal kisebb botrányával. A chilei játékos a torinói lap információi szerint csapattársával, Bonuccival együtt, verekedést provokált egy diszkóban.

"BL: széthullott álmok" - írta címlapján a Corriere del Mezzogiorno nápolyi kiadása. Az újság Walter Mazzarrit idézte, a Napoli rendkívül csalódott edzője a 3 gólos vereség ellenére dicsérte csapatát, és megérdemeltnek tartotta volna a továbbjutást.

A Napoli azonban hosszabbítás után kiesett, a Chelsea 5-4-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe. A szurkolók joggal lehetnek szomorúak, de egyet nem szabad elfelejteni: De Laurentiis elnöknek köszönhetően már évek óta tudatos épitkezés folyik a klubnál, s ennek lett az eredménye a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő. Öt éve, 2007 március 13-án még a Vicenza elleni Serie B-s találkozóra készült a Napoli...

Három olasz klubból kettő tehát kiesett, a sajtó már csak a Milanban bízhat.