Bajnokok Ligája

Mourinho nem számított könnyű meccsre, Szluckij szerint megengedhetetlen hibákat vétettek

A Real Madrid hazai pályán magabiztosan, 4-1-re legyőzte a CSZKA Moszkvát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A királyiak vezetőedzője, José Mourinho a duplázó Cristiano Ronaldót emelte ki csapatából, a negyeddöntőben pedig szívesen kerülne össze korábbi együttesével, a Chelsea-vel.

A Real Madrid hazai pályán magabiztosan, 4-1-re legyőzte a CSZKA Moszkvát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

"Ronaldo egyszerűen hihetetlen. Az előző szezon után elképzelhetetlen volt, hogy felülmúlja az akkor szerzett góljai számát, de most egy másik szinten futballozik" - kezdte értékelését a Real edzője Cristiano Ronaldo méltatásával.

"Sokan azt mondják, a ma esti meccs könnyű volt, de mi tudtuk, mire számítsunk. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, különösen annak örülök, hogy éretten játszottunk. 3-0-ig mi irányítottunk, 3-1-nél kicsit idegesek lettünk, de sikerült jól lezárni a mérkőzést. Ez a csapat rendkívül kiegyensúlyozott, amit az is mutat, hogy két egymást követő évben is ott vagyunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében" - dicsérte együttesét a portugál szakember.

Mourinho a negyeddöntős esélyekről is beszélt. "Nem számít, milyen ellenféllel kerülünk szembe a következő fordulóban. Természetesen vannak erősebb csapatok, de most már nincs könnyű rivális. Az emberek ugyan nem értik, mennyire szeretem a Chelsea-t, de ha a negyeddöntőben vagy ez elődöntőben összekerülnénk, jó vetélytárs lenne. De igazából a döntőben szeretnék játszani velük".

A moszkvaiak főnöke, Leonyid Szluckij szerint elfogadhatatlan, hogy olyan ellenféllel szemben, mint a Real Madrid, ennyi hibát kövessenek el.

"Ahhoz, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen, a legjobb játékunkat kellett volna nyújtanunk, egyetlen hiba nélkül. Az elején jól játszottunk az ellenfél kapuja előtt, volt lehetőségünk a vezető gólra, Doumbia révén, de egy ilyen óriási rangadón nem biztos, hogy lesz, második, harmadik, vagy negyedik esélyed. Sok buta hibát követtünk el, gyorsan alárendelt szerepbe kerültünk, és ez egy ilyen ellenféllel szemben semmi jóra nem vezet. Nem akarom okolni Csepcsugovot, több nagy védése is volt. A tapasztaltabb játékosaim hibáztak."

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 4-1 (1-0)
g: Higuaín (26.), C. Ronaldo (55., 93.), Benzema (70.), illetve Tosic (77.)
 
Továbbjutott: a Real Madrid, 5-2-es összesítéssel