GP3

Kiss Pál Tamás elégedetten utazik haza a barcelonai tesztről

A magyar pilótának egy kivételével az összes gyors körét elvették, de így is a 4. helyen ért be.

Kiss Pál Tamás 4. helyen végzett a második napon - fotó: p1race.hu

Az Atech CRS pilótája, Kiss Pál Tamás hétfőn és kedden Barcelonában folytatta a felkészülést a 2012-es idényre. A GP3-ban szereplő versenyző a p1race.hu-nak nyilatkozott élményeiről.

„A délelőtti etap sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de délután szerintem összességében kiköszörültük a csorbát, hiszen akkor már lényegében minden jól ment, még ha nem is tökéletesen” - jegyezte meg Kiss Pál Tamás, majd hozzátette: „Volt egy alapbeállításunk tegnapról, ami délelőtt ugyan nem működött kifejezetten rosszul, de valamiért elég jól sem, így sajnos ebéd előtt nem tudtunk olyan köridőt kiautózni magunkból, amilyet szerettünk volna. Délután már a versenyszimulációra helyeztük a hangsúlyt, ami a nagyobb dőlésszög és az egyéb beállítási kompromisszumok miatt normál esetben egy lassabb autót eredményez, de mi ezzel együtt is végig tartani tudtuk magunkat a 4-5. helyen a délutáni etapban, és én ekkor éreztem igazán jónak az autót. A versenybeállításokkal ráadásul nemcsak gyorsak voltunk, de ráadásul konstans módon gyors köröket tudtunk futni, úgyhogy ezen a téren szerintem jól állunk.”

A pilóta úgy érzi, összességében sikerült végrehajtania, amit szeretett volna.

„Mindig csak a korábbi tapasztalatainkból tudunk kiindulni, ezért ezekből kell minél többet gyűjteni a szezon kezdete előtt. Abból főzünk, amink van, és közben próbálunk tovább fejlődni. Úgy érzem, hogy ezt összességében ezen a mostani kétnapos teszten is sikerült végrehajtanunk, és a lényeg, hogy a végén az élmezőnyben zártunk, ezért én elégedetten utazok haza Barcelonából. A délutáni etap legvégén egyébként az első gyorskörömet sárga zászló, a másodikat sikánátvágás - nem tudom, kivel keverhettek össze, mert a két nap alatt egyszer sem vágtam át a sikánt -, a harmadikat pedig piros zászló miatt vették el tőlem utólag, így végül csak egyetlen egy gyorsköröm maradt arra, hogy kihozzam az autóból a maximumot az utolsó szett friss gumin, de szerencsére sikerült bejönnöm a 4. helyre” - árulta el Kiss Pál Tamás.

A GP3 utolsó 2012-es szezon előtti tesztjét április 11. és 12. között rendezik Silverstone-ban.