Bajnokok Ligája

Hihetetlen nyomás alatt tartottuk a Baselt - Gomez

Jupp Heynckes kijelentette, az első perctől az utolsóig, tökéletes futballt mutattak be a Basel elleni BL-nyolcaddöntőben.

Mario Gomez négy gólig jutott - Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján a Bayern München együttese 7-0-ra kiütötte a svájci Basel csapatát, így 7-1-s összesítéssel bejutott a legjobb nyolc csapat közé. Jupp Heynckes húzóemberei közül Mario Gomez négy gólig jutott, Arjen Robben duplázott, Franck Ribéry pedig négy gólpasszt is kiosztott. Nem csoda, hogy a találkozó után a szakvezető nem találta a szavakat.

"Már szombaton, a Hoffenheim ellen is jól játszottunk - mondta a Heynckes. - Már a meccs előtt éreztem, hogy a játékosaim mindenre készen állnak. Nagy meccs volt, az első perctől az utolsóig, tökéletes futballt mutattunk be. Tetszett, hogy amikor kellett, levettük a lábunkat a gázpedálról, és ahogy járattuk a labdát."

A szakember különösen kiemelte a négy gólig jutó Mario Gomez teljesítményét.

"Nagyon örülök neki, mert voltak meccsek, amikor lecserélése után gúnyolódott vele a közönség. Egy támadónak önbizalom és biztonság kell, amit ő meg is kap a csapattól. A góljaink száma azt mutatja, hogy a nagyon jól játszottunk."

A négy gólt szerző csatár maga is megszólalt a meccs után.

"Nagy gázt adtunk, hihetetlen nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Minden tekintetben kiemelkedőt nyújtottunk" - mondta a német válogatott támadója.