Férfi vízilabda EK

Döntetlenjével lecsúszott a döntőről a Szolnok

  • MTI

Nem jutott be a férfi vízilabda Eurokupa fináléjába a Szolnok, miután hazai környezetben nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát, 10-10-es döntetlent játszott szerdán a spanyol Sabadell-lel, s így összesítésben 19-18-ra alulmaradt az elődöntőben.

A végül három gólig jutó Pásztor Mátyás jóvoltából a Szolnok 73 másodperc alatt ledolgozta a Spanyolországban összeszedett hátrányt, csakhogy ez a mérkőzés elején és nem a végén történt. A szívós vendégek egészen 3-3-ig tartották a lépést a Szolnokkal, sőt, az első szünetre kétgólos, a második negyed elején pedig háromgólos előnyre tettek szert (3-6).

Az olimpiai bajnok Kis Gábor révén, majd Marnitz Gergőnek köszönhetően visszakapaszkodott a hazai gárda (5-6), ám a rivális megőrizte jó lövőformáját, és rendre egy-két találattal vezetett. Így volt ez egészen a negyedik negyedig, amikor is Pásztor 8-9-re alakította az állást, a román légiós Negrean pedig bő öt perccel a vége előtt ki is egyenlített (9-9). Erre is volt azonban válasza a Sabadellnek, és bár egy perccel a záró dudaszó előtt akcióból Pásztor 10-10-re egalizált, a hosszabbításhoz szükséges újabb gólt már nem tudta megszerezni a magyar csapat.

A Szolnok története legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a négy közé jutással.

Férfi Eurokupa, elődöntő, 2. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Sabadell (spanyol) 10-10 (3-5, 1-1, 3-3, 3-1)
Továbbjutott: a Sabadell, 19-18-as összesítéssel
a magyar csapat góldobói: Pásztor 3, Marnitz, Gocic, Negrean 2-2, Kis G. 1