Bundabotrány

Szabadlábon védekezhet a FIFA-licences játékosügynök

  • MTI
Címkék:

A továbbiakban szabadlábon védekezhet K. Zsolt FIFA-licences játékosügynök, akit még tavaly novemberben a siófoki labdarúgócsapat mérkőzései kapcsán vettek őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatban folytatott nyomozás során.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője kedden az MTI érdeklődésére elmondta, elsőfokon úgy döntött a bíróság, hogy meghosszabbítja a gyanúsított előzetes letartóztatását, ugyanakkor másodfokon nem látta szükségesnek a kényszerintézkedés meghosszabbítását. Fazekas hangsúlyozta, K. Zsolt továbbra is gyanúsított az ügyben.

A játékosügynökkel szemben három rendbeli, folytatólagosan elkövetett, gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja merült fel. A gyanú szerint K. Zsolt a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálta befolyásolni.