NHL

Már csak két pontra a rájátszástól a Buffalo - videó

  • Molnár Dávid

Volt ok az izgalomra az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 151. játéknapján, hiszen a rájátszás szempontjából mind a négy mérkőzés fontos két pontokat tartogatott a csapatoknak. A Buffalo hosszabbításban tudott győzni, a Colorado az Anaheim szívébe döfött újabb kést, míg a San Jose Edmontonban tudott véget vetni vergődésének.

Márciusi ifjak

A Buffalo Sabres játékosai tisztában vannak vele, hogy két hónap alatt milyen változások mehetnek végbe egy csapatnál. Míg januárban azzal kerültek a címlapokra, hogy képtelenek nyerni idegenben, addig most arról olvashatnak értekezéseket, hogy milyen jól játszanak. Szerencséjükre ez a feljavult játék pontokban is megmutatkozik, valamint a tabellán is egyre feljebb kapaszkodnak.

A Sabres a csoportriválisát, a Montreal Canadienst fogadta, hogy két pontra felzárkózhasson a keleti nyolcadik Washington Capitalsszel szemben, tizenkét mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt. Minden a tervnek megfelelően alakult, hiszen 2-1-es vezetéssel vágtak neki az utolsó egy percnek a hazaiak, azonban az utolsó öt másodpercet már nem bírták ki Ryan Millerék, és David Desharnais megszerezte az egyenlítő gólt.

Tyler Myers győztes gólja

„Két hónappal ezelőtt azt mondanám, hogy nagyon nehéz lett volna a csapatunkkal (nyerni)” – vallott színt Tyler Myers, a Buffalo óriás bekkje. „De úgy vélem, hogy azóta nagyon-nagyon sokat változott a csapat. Természetesen nem esnek jól a bekapott gólok, de ahogy reagáltunk rá, az egy nagyon jól kifejezi, hogy milyen a hangulat a csapaton belül.”

Myers végül a hosszabbítás harmadik percében eldöntötte a mérkőzést, amivel a Buffalo mérlege 9-2-2-re javult az utóbbi tizenhárom találkozón. Már csak két pont választja el őket a Washingtontól a keleti nyolcadik helyen.

A Ragadozók felfalták a Prérifarkasokat

Andrej Kosztyicin eddig a Nashville menedzserét, David Poilét igazolja. A Predators a cserestop napján tett szert a fehérorosz játékos jogaira, és a tehetségesebbnek kikiáltott Kosztyicin, akinek fivére, Szergej is a Nashville-nél játszik, eddig fontos mozzanatokkal járult hozzá ahhoz, hogy a Nashville az élmezőnyben maradjon.

Kosztyicin volt az egyetlen, aki a Phoenix ellen a szétlövések során betalált, ezzel kiharcolva a második pontot is a Ragadozóknak. Igaz lehetett volna ez sokkal simább is, hiszen a vendégek már 4-2-re mentek a harmadik harmad kezdetekor, azonban a Prérifarkasoktól tellett még annyira, hogy a hátralévő időben kiharcolják a hosszabbítást. A második pont begyűjtése viszont már túl nagy falatnak bizonyult.

Mindkét kapus, Pekka Rinne és Mike Smith is 31 védést mutatott be a 65 perc rendes játékidő és hosszabbítás alatt, de végül a finn fenomén győzelmeinek a száma nőtt csak meg, aki már szezonbeli 39. sikerét könyvelhette el, és vezeti ebben a kategóriában a kapusok listáját.

A játéknap további mérkőzései

Gabriel Landeskog ráadásban esett góljával zsebelte be mindkét pontot a Colorado Avalanche. A svéd tini betegséggel küszködött, és kérdéses volt a játéka a meccs előtt, azonban a szoros playoffért folytatott harc miatt nem volt lelke cserbenhagyni csapatát, és a döntés őt igazolta.

A San Jose Edmontonban parancsolt megálljt a saját vereségszériájának, mely már ötöt számolt a találkozót megelőzően. Joe Thornton góllal és assziszttal járult hozzá a pompás emberelőny-kihasználáshoz, és többre nem is volt szüksége ezen az éjszakán a Cápáknak.

NHL
151. játéknap
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 3-2 h.u.
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3-2 h.u.
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-3
Phoenix Coyotes - Nashville Predators 4-5 szétlövésekkel