Magyar Kupa

Két piros lap, egy kimaradt büntető, debreceni továbbjutás

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján gólnélküli döntetlent ért el a Debrecen és a Kaposvár csapata. Mivel az első mérkőzésen a hajdúságiak 1-0-s győzelmet arattak, így végül ők jutottak be a legjobb négy csapat közé.

Sisa Tibor vendégegyüttese nem feltartott kézzel ment ki a debreceni pályára, amit a mérkőzés elején kialakított helyzetek is jeleztek. Az első félóra végén Szilasi játékvezető tizenegyest adott a somogyiaknak, de Balázs Benjámin a kapufát találta el a kísérletből. Rögtön az eset után emberhátrányba kerültek a vendégek, Kovács Olivér második sárgája után idejekorán mehetett zuhanyozni.

A fordulás után már jóval nagyobb fölénybe került a Loki - legalábbis ami a gólszerzési lehetőségeket illeti. A 63. percben végképp elszálltak a kaposvári remények, mivel Harunát is kiszórta a játékvezető. A kilenc emberrel is hősiesen harcoló Kaposvár végül megúszta kapott gól nélkül, ezzel együtt a Debrecen örülhetett a továbbjutásnak.

Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó
DVSC-Teva – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Debrecen, 1500 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Takács)
DVSC: Verpecz – Nikolov, Máté, Ludánszki, Illés – Spitzmüller, Ramos (Bódi 69.) – Dombi (Meyé 57.), Lucas, Yannick (Rezes 46.) – Nikolic
Kaposvár: Hajdúch - Farkas P., Major, Bank, Jánvári (Pavlovics 67.) - Addo, Sedlak - Katona, Kovács O., Balázs B. (Haruna 55.) – Bebeto (Mustapha 77.)
Sárga lap: Kovács O. (20.), Ramos (51.), Farkas P. (55.), Meyé (70.)
Kiállítva: Kovács O. (38.), Haruna (63.)